Danske med-værter

Vestjyllands Højskole – Velling

Vestjyllands Højskole er en almen-kreativ folkehøjskole med plads til 70 elever på de lange højskolekurser og lidt flere på ugekurserne. Vi har ofte elever fra hele verden, med overvægt af danske elever. Hovedfagene er dans, musik, sang, keramik, maleri, teater, bæredygtighed, madlavning, skrivekunst og sport. Vestjyllands Højskole er den grønneste højskole i Danmark. Maden er 90-100% økologisk, vindmøller giver CO2-neutral energi, mens solenergi og jordvarme holder os varme.

  Musik og teaterhøjskolen – Toftlund

Musik og Teaterhøjskolen er en dansk folkehøjskole i Toftlund, Sønderjylland, som har specialiseret sig i linjefagene musik, sang, lydteknik, elektronisk musik, teater, dans og nycirkus. Højskolen har siden starten i 1984 profileret sig på et højt fagligt niveau indenfor rytmisk musik og teater.

  Nørgaards Højskole – Bjerringbro

Nørgaards Højskole er højskolen med linjefag i foto, rytmisk musik, elektronisk musik, filmskuespil, dans, kultur, kunst, adventuresport og outdoor. Nørgaards Højskole tilbyder lange højskoleophold fra 18 og op til 39 uger, og tager på storbystudieture til Berlin og New York på alle ophold.  Højskolen har fantastiske rammer såvel inde som ude, et meget bredt fagudbud og ikke mindst et ungt og dedikeret lærerteam.

  Testrup Højskole – Mårslet

Testrup Højskole kombinerer en højt kvalificeret faglig undervisning med den atmosfære af hjemlighed, som kendetegner et godt højskoleliv. Linjefagene er teater-, kunst-, musik-, filosofi- og skrivelinjen. Et højskoleophold indebærer meget mere end undervisning: Foredrag, højskolesang, koncerter, udflugter, teaterture, sportsaktiviteter, kulturcaféaftener, fester, fællestimer – samt hele den overvældende blanding af samvær og nærvær, som kun kan beskrives med ét ord: Højskole!

  Limfjordsteatret – Nykøbing Mors

Limfjordsteatret er et professionelt drevet egnsteater for hele Mors med økonomiske bidrag fra Morsø Kommune og staten. Limfjordsteatret producerer to-fem forestillinger om året for både børn, unge og voksne, som spiller lokalt og sendes på turné i ind- og udlandet. Limfjordsteatret råder over teatersal (blackbox/fleksibel sal) og lille prøvesal. Derudover tilbyder Limfjordsteatret teaterundervisning for børn og unge.

Teatret Svalegangen – Aarhus

Teatret Svalegangen er et professionelt scenekunsthus, der både producerer og præsenterer nye opsætninger – det er smukt, grimt og brølende relevant. Teatret Svalegangen, placeret i hjertet af Aarhus, har 3 scener i varierende størrelse og mere end 20.000 gæster besøger teatret årligt.

  Team Teatret – Herning

Team Teatret er et egnsteater, som er etableret tilbage i 1968. Dermed er Team Teatret det ældste, eksisterende egnsteater i Danmark. Team Teatrets mission er at skabe tidssvarende og debatskabende teater, som udfordrer publikum – og teatret. Salen er en black box-sal med et sceneareal på 9,5 x 10 meter.

Black Box Theatre – Holstebro

I Holstebro har man fokus på talentudvikling, der starter allerede fra børnehaveplan. Black Box Dance Company bygger ovenpå dette for at styrke hele den stamme af talent, der skyder op. Black Box Dance Company startede ud i 2013 med 6 håndplukkede professionelle dansere fra Europa, men blev i oktober 2014 udvidet til 8 dansere i forbindelse med forestillingerne “PUSH” og “7EVEN”. De unge nyuddannede dansere er rollemodeller ind i miljøet, som talenterne kan spejle sig og finde selvtillid i.

Billedresultat for odin teatret Odin Teatret- Holstebro

Odin Teatret, også kaldt Nordisk Teaterlaboratorium er et egnsteater i Holstebro, støttet af kulturministeriet og Holstebro Kommune. Aktiviteterne på teatret omfatter blandt andet: egne produktioner, som både bliver vist i ind- og udland; kurser, videreuddannelse og seminarer; forskning i teaterantropologi; en årlig festival; udgivelse af tidsskrifter og bøger; børneforestillinger, udstillinger, koncerter og paneldiskussioner.

Dramaturgi – Aarhus Universitet

Dramaturgi på Aarhus Universitet har en særlig stærk tradition for at være orienteret mod aktuelle og nybrydende teaterformer i forskningen, men med rum for historisk fordybelse. Dramaturgifaget udøves i tæt samarbejde med teatre, kulturorganisationer og virksomheder, både i uddannelses- og forskningssammenhæng.

Earthwise – Christine Fentz / Secret Hotel

 

Internationale residency partnere

National Kaohsiung Center for the Arts (Weiwuying)

Taiwan

”Kunstcenter for folket”

National Kaohsiung Center for the Arts (Weiwuying) i Taiwan er et internationalt kunstcenter med fokus på talentudvikling, folkeoplysning og formidling af kunst og kultur på højt niveau. Stedet rummer flere sale velegnet til forskellige former for scenekunst, opera og koncerter.

Taiwan Dance Platform

Taiwan

Som et uafhængigt initiativ fra National Kaohsiung Center for the Arts (Weiwuying), vil Taiwan Dance Platform fremme samarbejde mellem platforme for dans gennem internationale udvekslinger.

 

Relateret billede Circuit-Est – Centre Choreographique

Canada

“Center for moderne dans”

Circuit-Est Centre Choréographique støtter professionelle inden for moderne dans ved at tilbyde ressourcer til kunstnerisk udvikling og produktion samt træning til professionelle dansere.  Circuit-Est har fem studier til rådighed og tilbyder mange aktiviteter til både dansekunstnere og amatører.

Buildings including theatre sevelin building facade as seen from the road Theatre Sevelin 36

Schweiz

”Et koreografisk fristed”

Théâtre Sévelin 36 er et sted for dans, der tilbyder forestillinger med krævende kunstneriske kvaliteter og tiltrækker et stort og varieret publikum. Théâtre Sévelin 36 præsenterer især yngre kunstnere og har ofte residencies. Hertil programmerer de også festivaler.

STUK House for dance image and sound STUK

Belgium

“En scene for dans, billede og lyd”

STUK præsenterer scenekunst og tilbyder lokaler, hvor kunstnere kan udvikle og skabe nye værker inden for dans, billedkunst, lyd og alt derimellem. STUK ser værkets sociale kontekst som en integreret del af sit arbejdsområde og arbejder på at bringe kunstnere og tilskuere tættere sammen gennem aktive samarbejder.

 Billedresultat for bit teatergarasjen

 

BIT Teatergarasjen

Norway

”Internationalt scenekunsthus”

Bergen International Theatre – (BIT) Teatergarasjen I Bergen er et scenekunsthus med særlig interesse i internationalt samarbejde og kunstneriske værker, der overskrider genrer. BIT Teatergarasjen er involverede i co-produktion og støtter både med produktion og afvikling af projekter, med fokus på værker af høj kvalitet.

   Reykjavík Dance Festival

Iceland

“Internationalt center for koreografisk praksis”

 Reykjavík Dance Festival er et internationalt center for koreografisk praksis med stærk interesse i at engagere publikum aktivt. Reykjavík Dance Festivals aktiviteter tæller mindre nationale og internationale festivaler, workshops og residencies foruden den årlige, store festival i august.

MDT

Sweden

The place to be

MDT er en international co-produktions platform for moderne koreografi og dans. Stedet råder over en scene og to studiosale i midten af Stockholm, hvor MDT præsenterer forestillinger, visninger, festivaler, talks og konferencer.

  Zodiak

Finland

“Progressivt dansecenter”

Zodiak – Center for New Dance er en progressiv organisation for dans i Helsinki, der producerer og præsenterer innovative værker af høj kunstnerisk kvalitet. Zodiak tilbyder kreative omgivelser og en kollegial platform for frie dansekunstnere og kompagnier.

 

Øvrige partnere

Dance & Dramaturgy EU:

La Bellone, Belgien

Centro per la Scena Contemporanea di Bassano del Grappa (CSC), Italien

Theatre Sevelin36, Schweiz

Tværsektorielle partnere

                               

Udviklet i samarbejde med

Bikubenfonden

 


Støttet af

Augustinus Foundation      The Beckett Foundation