“Rhapsody” Dansk Danseteater på turne og i Dansehallerne
* * * * * *
”Teaterforeningerne rundt i landet kan godt glæde sig til dette års turneforestilling fra Dansk Danseteater.”
Uffe Munch Hansen, Teaterbloggen.dk 
Læs mere her

Rhapsody (Dansk Danseteater)

* * * * * *
”Hos Brandstrup kærligheden, hos Rushton aggressionen”
Henrik Lyding, Jyllands Posten
Læs mere her

Intimitet og rastløshed

* * * * * *
”Flot ser det ud”
Vibeke Wern, Berlingske
Læs mere her

Danseteater af krop og klange
* * * * * *
”Medens Den Kongelige Ballet kæmper for at opretholde det klassiske udtryk, søger Dansk Danseteater mod øjeblikkets udtryk”
Knud Cornelius, Frederiksborg Amts Avis

Læs Karin Refstrups anmeldelse hos www.terpsichore.dk

Tim Rushton og Kim Brandstrup koreograferer hver sit værk til denne helaftensforestilling, hvor Dansk Danseteaters internationale dansere skaber et bevægende billede af hverdagens ensomhed, drømme og længsler. Fælles for de koreografier er brugen af musikken som kilde til værket. En frit flydende og kontrastrig rapsodi over dét at være menneske.

Rhapsody – Dansk Danseteaters turneforestilling i sæsonen 2011/2012 – er skabt af to af landets mest prisbelønnede og kritiker roste moderne koreografer. Tim Rushton – kompagniets kunstneriske leder og 4 dobbelte Reumertvinder – og Kim Brandstrup den dobbelte Laurence Olivier vinder.

Danseforestillingen Rhapsody er som et symfonisk digt, hvor dansen i samspil med klassiske operaværker, beskriver lidenskabens pris. Som moderne mennesker stræber vi efter perfektion. Vi vil være velfungerende, respekterede, vellidte og attråværdige – smukke og aktive mennesker med succes på alle fronter.

Men under perfektionens maske lever vores følelser og længsler deres eget, skjulte liv. Vi viser dem kun sjældent – ja, ofte kender vi dem knap nok selv. Pludselig bryder de igennem, når vi mindst venter det. Helt ukontrolleret og med en voldsomhed, der er i stand til at slå så dybe revner i vores ellers så perfekte liv. Hvad er det for kræfter? Og hvorfor skjuler vi dem så godt?

Tim Rushton og Kim Brandstrup koreograferer hver sit værk til denne helaftensforestilling, hvor Dansk Danseteaters internationale dansere skaber et bevægende billede af hverdagens ensomhed, drømme og længsler.

En rapsodi er et stykke musik, der er sammensat af flere forskellige musikstykker. Det lever Rhapsody op til – både musikalsk og dansemæssigt. Musikken spænder fra Mozart og Bach til moderne toner fra John Adams. Koreografisk bevæger vi os fra Kim Brandstrups dramatiske og klassiske fortælling, til Tim Rushtons rå og rytmiske puls. Fælles for begge koreografer er, at deres værker virker enkle og lette, men danserne får intet forærende i Rhapsody.

Både Kim Brandstrup og Tim Rushton bygger bro mellem klassisk ballet og moderne dans, og arbejder tæt sammen med danserne.

Kim Brandstrup (1957) er dansk men har de seneste 30 år boet i London hvor han har skabt værker til store, internationale scener og kompagnier som London Contemporary Dance Theatre, Royal Opera Covent Garden og Metropolitan Opera og Det Kongelige Teater. Kim Brandstrup vandt i 1989 og 2009 Laurence Olivier prisen og i 2004 the London Evening Standard Award.

Tim Rushton(1963) er britisk men har boet i Danmark siden 1983. De seneste 10 år har været han været kunstnerisk leder af Dansk Danseteater, der i dag kan måle sig med de bedste i verden. Tim Rushton har modtaget fire Reumertpriser modtog i 2011 den prestigefyldte orden MBEMember of the Order of the British Empire – ”for services to dance” af den Britiske Dronning.

KOREOGRAFI Tim Rushton & Kim Brandstrup
KOSTUMER Charlotte Østergaard
MUSIK Merula Tarquinio, Canzonetta spirituale sopra alla nonna per voce e continuo, J.S Bach, CelloSuite No. 2 in D Minor, Courante. Domenico Scarlatti, Sonata in B minor, k27. W.A. Mozart, Allemande for piano, C major Suite K 399,W.A. Mozart, Le Nozze di Figaro, “Deh, vieni non tardar”, Jos van Immerseel, Magdalena Kozena

MEDVIRKENDE Dansk Danseteaters internationale dansere

 VARIGHED 90 minutter inkl. 20 minutters pause

HENT UNDERVISNINGSMATERIALE TIL RHAPSODY HER