– At skabe værdifuld kunst der efterlader spor i og udenfor ens samfund

Mancopy & More er en ”lille” festival skabt i forlængelse af Mancopys globale samarbejder og søgen efter den fysiske udtryksform udover grænserne. På Bora Bora præsenteres tre internationale danseforestillinger samt en dansefilm:


“EVERY last BREATH” af Mancopy Dansekompagni, DK

Koncept og koreografi: Jens Bjerregaard
Dansere: Aurélien Zouki (Libanon), Yendi Nammour (Libanon/Østrig), Mahmoud Rabiey (Ægypten), Geoliane Arab(Libanon)

Fire kunstnere fra den arabiske verden vælger at danse og at putte dem selv i skudlinjen. De opsøger frihed og identitet når det er muligt, det er gennem deres historie, at forestillingen tager form og afslører en personlig fysisk og kunstnerisk virkelighed.

EVERY last BREATH er en refleksion over at være et sted hvor det næste åndedræt risikerer at være det sidste.

”Værket […] kombinerer nutidig Europæisk koreografi med den higen der kommer fra dem der spirer fra fra uendelige revolutioner, krige og kriser “
– Sawsan Al Abtah – The Middle East Newspaper

”en let magi i kroppen af hver af danserne dekonstruerer hver eneste bevægelse med stor elegance og afslører en tydelig autoritet uden mysterier og prætentioner”
– Arwa Itani – Assafir Newspaper

Om Mancopy
Mancopy, skabt i 2005 under ledelse af Jens Bjerregaard, har altid haft det fysiske kropsudtryk som omdrejningspunkt for sit arbejde og som et værdifuldt formidlingsredskab. Den fysiske krop repræsenterer ikke blot bevægelse men er også et funktionelt kommunikationsværktøj.

Målet er at skabe en fri og åben kommunikation af det menneskelige udtryk og Mancopy forsøger derfor at være på forkanten af, hvad man kan gøre med en ukonventionel kunstnerisk struktur. Takket være den internationale sammensætning og unikke opfattelse af hvad dansemagere gør, søger Mancopy at gå videre end blot til den næste forestilling, den næste turné – der skal efterlades spor! Mancopy samarbejder over hele verdenen (Mellemøsten, Afrika, Asien, etc.) og turnéer med denne produktion i Europa, USA, Kina, Singapore og Mellemøsten.

www.mancopy.dk

EVERY LAST BREATH
Mancopy Dansekompagni
Bora Bora, Store Sal
10.-13. nov., lø kl. 17, ma-ti kl. 20
KØB BILLET

”Inside”af MU Terminal, Ungarn, og videodans fra Libanon

”Inside” af Adam Fejes
Dette koreografiske arbejde søger helt ind til instinkterne, til det mest elementære i det menneskelige dyr. I kampen for eksistens afsøger danserne disse instinkter i relationer og isolation, i kærlighed og gensidighed. Jorden hjælper dem til at komme tættere på følelsernes instinkt, men de må først kæmpe sig igennem jordens materialer.

“The Mourners” af Rima Maroun
Hvordan behandler man emnet fravær i et land hvor vi er omringet af billeder af krigens forsvundne, personer som vi ikke kender og hvortil vi ikke har en idé om hvordan vi skal reagerer.
Siden Antikken har de sørgende været grædende kvinder der bønfalder himlen under begravelser.

“Jeg havde brug for at begræde dette fravær. Jeg lyttede til min krop og søgte efter en måde hvorpå jeg kunne udtrykke tilstand af ”en krop i tårer”. Derefter omsatte jeg mine kontinuerlige bevægelser i tid til frosne billeder” – Rima Maroun

Om MU Terminal
MU Terminal blev grundlagt I 2005 af Adam Fejes og er in-house kompagni på MU Teatret i Budapest. Kompagniet fungerer på to niveauer – som professionelt kompagni og som et træningsprogram for unge professionelle dansere. Kompagniet har været en del af flere internationale koproduktioner og har turneret i Europa.

Om Rima Maroun
”Det der interesserer mig i det fotografiske billed er bevægelse” siger Rima Maroun, en komet blandt en unge Libanesisk kunstner generation. Blandt hendes arbejder er bevægelses serien ”Murmures” som i 2008 modtog the Euro-Mediterranean prize for intercultural dialogue. Hendes fotografiske arbejder er blevet udstillet flere steder i Europa og i Mellemøsten heriblandt Italien, Ungarn, Syrien, Frankrig, Grækenland, Kroatien, Bulgarien, Cypern, Montenegro og Libanon.
I 2006 var Rima med til at grundlægge Collectif Kahraba, en gruppe af kunstnere der bruger visuel og scenekunst som deres virkemiddel, og har siden da løbende optrådt med gruppen.
Siden 2009 har hun aktivt været involveret i dans, hendes arbejder tog aktivt del i den anden udgave af Photoquai Biennalen i Paris. I 2010 organiserede hun the European Union photography contest i Libanon og var I 2011 en af de udvalgte kunstnere i Meeting point 6. I 2012 gennemfører Rima Maroun et kunstnerisk residency i Paris International City of Arts og viser samtidigt flere af hendes fotografiske projekter under The 2012 Montpellier Dance Festival.

INSIDE – MU Terminal (HU) + The Mourners (dansevideo) – Rima Maroun (LBN)
Bora Bora, Lille Sal
14. & 15. nov, on-to kl. 20
KØB BILLET

”As it fades” af T.H.E Dance Company
BEMÆRK: Forestillingen er aflyst lørdag d. 17. november.

Koreografi: Swee Boon Kuik
Dansere: 8 medlemmer af T.H.E Dance Company

En forestilling bestilt af The Singapore Arts Festival og første gang vist i maj 2011. I ”As it fades” udforsker Kuik to tematiske tråde der har været væsentlige for ham siden etableringen af T.H.E Dance Company.

Den første tråd er hukommelsen og hvordan den fungere som et vindue til os selv. I dette værk takler han hukommelsen bredt og med en slående objektivitet.

Den anden tråd er kroppens muligheder i dans. Kuik har siden etableringen af kompagniet været bevist om dansens unikke evne til at kommunikere på en måde, som andre kunstformer ikke formår. Denne unikke karakter findes i kroppens umiddelbarhed, dens indre styrke og dens evne til at fange fysiske nuancer, der ikke med lethed kan formes
af ord.

Om T.H.E Dance Company
T.H.E står for The Human Expression. Det er deres mål at reflekterer og personificerer mennesket og menneskehedens mange facetter igennem dans og kunst. Og at bygge et kompagni hvor dans og kunst reflekterer det lokale og regionale samfund.

T.H.E Dance Company blev skabt I 2008 af kunstneriskleder Swee Boon Kuik. Siden da har T.H.E. optrådt ved lokale kunstfestivaler og turneret til byer såsom Paris, Dubai, Jakarta blandt andre. Det tætknyttede kompagni består af 8 medlemmer. Tilsammen repræsenterer de nogle af de mest dedikerede kunstnere i den lokale kunstindustri. T.H.E. fokuserer på at give en asiatisk indsprøjtning til deres vestlige dansetræning og skabe værker, der handler om og takler temaer, der er relevante for det omgivne samfund.

www.the-dancecompany.com

AS IT FADES
T.H.E. Dance Company (SGP)
Bora Bora, Store Sal
16. nov kl. 20. BEMÆRK: Forestillingen er aflyst lørdag d. 17. nov.
KØB BILLET