“Ingen anden i verden bevæger sig som Kitt Johnson. Og ingen anden soloperformer i Danmark har greb om eksistensen så nøgternt og så smukt som hun… ” – Anne Middelboe Christensen, Information

DRIFT er den første af en to-fløjet undersøgelse af mennesket som driftsvæsen fanget mellem kultur og biologi. Nomineret til en Reumert i 2012.

DRIFT
”Vi civiliserer os om morgenen”, som digteren Kirsten Hammann skrev. Jovist, men inden klokken er slået tolv, har drifterne forpurret den blanke overflade. Take over from the inside, ville nogen med rette kalde det. Det instinktives drivkræfter opererer snedigt og efter behov. Enten langsomt og ude af kontrol, som kontinentalplader i drift, skaber de forskydninger i vort indre. Eller hurtigt, som snigskytter, der udsøger sig et objekt, fastholder det på kornet, for så med et kort smæld og en uforlignelig træfsikkerhed, at nedlægge det. Civilisation under angreb.

DRIFT er den første af en to-fløjet undersøgelse af mennesket som driftsvæsen fanget mellem kultur og biologi. Anden del udgøres af ensembleværket FORUM HUMANUM med planlagt premiere i 2013.

Kitt Johnson X-act
Teaterforeningen X-act blev stiftet i 1992. Koreograf og danser Kitt Johnson er kunstnerisk leder af kompagniet. En imponerende portefølje af forestillinger, stor international turnévirksomhed og en række af hædersbevisninger placerer hende som en ener i dansk scenekunst.
Siden 90’erne har kompagniet produceret forestillinger, der har henrykket anmeldere og publikum i Danmark og udlandet. Det har udløst en række flotte priser og hædersbevisninger. Deriblandt Årets Reumert i 2003for soloen Spejlet eller det der ånder i skyggen og New York Times placerede forestillingen på sin top 10 liste over årets danseoplevelser. I 2009 blev kompagniet nomineret til en DORA, The Canadian Performing Arts Prize, med forestillingen Rankefod, som dagbladet Information også valgte som en blandt de 12 bedste scenekunstforestillinger i 00’ernes Danmark.

Koreograf/danser: Kitt Johnson
Komponist/musiker: Sture Ericson
Lysdesigner: Mogens Kjempff
Kostumedesigner: Charlotte Østergård

 

Pressen skrev om DRIFT:

“Det er ikke bare flot, nej, det er vildt imponerende, at opleve en kunstner som Kitt Johnson, som i den grad mestrer sit udtryk og formår at formidle en fortælling om et helt kvindelivs libido indeholdt i en og samme krop.”

Majbrit Hjelmsbo, Weekendavisen

“Med sin dybe autencitet og unikke evne til at lave kropslige billedtransformationer formår Kitt Johnson i sin nye solo performance DRIFT endnu engang at skabe en stærkt fængende universel fortælling om kroppen.”

Vibeke Wern, Berlingske Tidende

“En forestilling der befæster Kitt Johnsons ry som en usædvanlig begavet kropskunstner, som enhver bør unde sig en time i selskab med. Kom af sted og se en menneskekrop skabe former, du med garanti ikke har set før og som du aldrig vil glemme.”

Uffe Munch Hansen, teaterblog.dk

“En skøn forestilling, lige så hemmelighedsfuld som poetisk, og sidst med ikke mindst så vidunderligt befriet for alle danse konventioner.”

Ann Jonsson, Danstidningen

“Kitt Johnson er en mester i transformation… der er ikke noget ”ikke-noget”. Alt har en mening, alt beskriver og der er næsten en åbenbaring over de klare, stærke billeder, som skabes på scenen.”

Marie Ivar, Terpsichore