I’m Short – I’m Bogart er baseret på The Big Sleep fra 1946, en klassisk film noir med Humphrey Bogart og Lauren Bacall i hovedrollerne.

I en pauver scenografi forsøger to performere at iscenesætte sig selv, hinanden og uddrag fra en film. Under tilegnelsesprocessen har de to kopieret, fortolket, misforstået, fejlplaceret, overspillet og underspillet scener og elementer fra originalen.

I vekslende afstand mellem ambition og evner er scenen sat for en neo-noir metakrimi, hvor de medvirkende må agere sporhunde for at afdække deres eget plot i plottet. Med bestyrket mistanke om brud på fiktionskontrakten, undersøger forestillingen begrebet ”virkelighed” og vores vilje til illusion.

Af og med: Kasper Daugaard og Mari Matre Larsen
Konsulenter og co-instruktører: Lisbeth Sonne og Dorthe Hansen Carlsen
Komponist: Kristian Hverring
Lysdesign: Morten Ladefoged

Forestillingen spiller 4.-6. og 10.-13. april.

Læs et interview med Kasper Daugaard om konceptet bag forestillingen.

Mari Matre Larsen (Bergen, 1979) bor i Amsterdam og arbejder som danser og performer. Hun er uddannet på Modern Dance Department ved Amsterdam School of the Arts og har siden arbejdet med en række koreografer i ind- og udland, blandt andre Mette Edvardsen, Keren Levi, Norberto Llopis Segarra, Sarah van Lamsweerde og Hooman Sharifi. Hun er de seneste år begyndt at udvikle sit eget arbejde.

Kasper Daugaard Poulsen (Aarhus, 1977) er uddannet fra Modern Dance Department ved Amsterdam School of the Arts i 2002. Han har efterfølgende arbejdet som danser ved bla. Mind The Gap Tanztheater (D), Granhøj Dans (DK), W(E)GO (DK/NL) og Kassandra Production (DK/S).
Som koreograf arbejder Kasper både freelance ved bl. a. Aarhus og Odense Teater, og for sit eget kompagni Club Fisk. Kompagniet har siden grundlæggelsen i 2003 turneret i det meste af Europa, i Brasilien og USA.
Tildelt ”Helle og Arenth Jacobsens Legat for unge kunstnere” i 2003 og Statens Kunstfonds Arbejdslegat i 2011. Læs mere om Kasper Daugaard Poulsen på www.clubfisk.dk

Forestillingen er støttet af: Statens Kunstråds Scenekunstudvalg, Aarhus Kommunes Kulturudviklingspulje, Augustinus Fonden, Københavns Scenekunstudvalg og Tuborgfondet.

Co-produceret af: Bora Bora, Dansstationen og Opera Estate Festival Veneto.

I’m Short – I’m Bogart opføres også på:
DanseHallerne i København 18.-21. april 2013
Dansstationeni Malmö 26.-27. april 2013.