– en danseforestilling om utopi

Kan vi overlade verden til politikere uden utopier, drømme og visioner? De israelske koreografer Oded Graf og Yossi Bergs svar er entydigt: NEJ. Vi har brug for utopier, for uden dem har vi intet pejlemærke, der kan give vores liv retning, styre os til at blive bedre mennesker og gøre verden til et bedre sted.

»Black Fairytale« spørger: Hvem er vi, hvor er vi på vej hen og hvad drømmer vi egentlig om? Som et danset manifest for utopien balancerer de syv dansere mellem brudstykker af virkeligheden og det eventyrland de skaber. En verden af marcherende soldater, religiøse og politiske førere og medløbere og søgende individer. En både smuk, uhyggelig og skræmmende verden, der nærer kærligheden som samtidig synes så umulig at opnå.

»Black Fairytale« byder på en rutchebanetur mellem barske og ekstatiske øjeblikke, krig og kærlighed og drømme og illusioner. Forstærket, forskudt og forvrænget tager danserne afsæt hver for sig og sammen i aktion eller reaktion. Kroppe mødes og slynges fra hinanden. Forførende. Grotekst. Dynamisk. Dramatisk. Musikalsk.

Oded Graf & Yossi Berg har skabt forestillinger sammen siden 2005 og byder på nye måder at opleve dans og udforske performance på. De udfordrer konstant processen og den personlige og fysiske undersøgelse, og de stræber efter at skabe dialog med kunstnere fra andre områder. Yossi Berg har en fortid hos Batsheva og DV8 Physical Theatre, mens Oded Graf har danset hos Kibbutz Company. I 2010 skabte de forestillingen »Animal Lost«, der siden har været opført på festivaler og teaterscener verden over. I juli 2011 deltog de på den prestigefyldte dansefestival i Montpellier i Sydfrankrig og i januar 2012 repræsenterede de Danmark i New York på salgsplatformen APAP. De har begge opholdt sig i Danmark i længere perioder, hvor de har koreograferet, undervist og er blevet integreret i det danske dansemiljø.

Nu er de her igen. Denne gang for at ruske op i os og vække utopien til live.

Idé, koreografi & iscenesættelse: Yossi Berg & Oded Graf
Skabt og opført af: Siri Wolthoorn, Søren Linding Urup, Pierre Enaux, Robert Logrell, Anne Nyboe, Oded Graf & Yossi Berg
Dramaturgi: Hillel Kogan
Lysdesign: Antonio Rodriques-Andersen
Lyddesign: Markus Pesonen
Kostumedesign: Mona Møller Schmidt
Dramaturgi: Hillel Kogan
Kunstnerisk konsulent: Julia Giertz

Læs mere på www.yossioded.com