SCENEKUNSTENS AFDELING FOR FORSKNING OG UDVIKLING

Laboratoriet er et unikt forum for danske og internationale scenekunstnere og for praktiske eksperimenter med scenekunst. Kunstnerne, der deltager i eksperimenterne, er primært fra Danmark og Norden, men forslag fra kunstnere af alle nationaliteter er velkomne. Kunstnerne kommer fra teater, performance, dans og cross-over-genrer af alle slags.

Eksperimenter gennemføres på baggrund af indkomne forslag eller initieres af Laboratoriet. Hvert eksperiment defineres nøje på forhånd mht. spørgsmål, metoder, værktøjer og dokumentationsform. Der er ingen krav om produktion eller visning, men resultater og refleksioner fra eksperimenterne offentliggøres i Laboratoriets vidensbank www.laboratoriet.org.

REHEARSAL MATTERS

I Laboratoriets researchprojekt Rehearsal Matters blev 37 scenekunstnere fra 11 forskellige lande interviewet om deres arbejdsmetoder og erfaringer med prøveprocesser. Hvad er den vigtigste betingelse for en vellykket prøveproces? Hvad er det største problem i processen? Hvad ville du ændre eller afprøve, hvis alt var muligt?

www.rehearsalmatters.org er alle interviews samlet i form af tekster og videouddrag. Til fordybelse, overblik, udforskning og inspiration for alle, der har interesse for kreative processer.

Rehearsal Matters danner desuden udgangspunkt for en af Laboratoriets nye eksperimentrækker:

UTOPIA-eksperimenterne

En række af umulige eksperimenter, der udforsker scenekunstens grænseområder. Det første eksperiment i rækken var projektet Aarhus Ansigtet, der lod flere tusind portrætter af aarhusianere ”morfe” sammen til ét ansigt. www.aarhusansigtet.dk

BRUG VORES HJEMMESIDE

Følg vores program og se dokumentation fra eksperimenterne på www.laboratoriet.org.

HVEM ER LABORATORIET

Kunstnerisk leder: Barbara Simonsen
Projektleder: Isabelle Reynaud
Koordinator og dramaturg: Ditte Felding
Special advisor: Jesper de Neergaard

Råd/ tænketank:

Janek Szatkowski
Senior lecturer at Dept. of Dramaturgy, University of Aarhus, formerly director of Dramatikeruddannelsen ved Aarhus Teater.

Erik Exe Christoffersen
Senior lecturer at Dept. of Aesthetics and Culture, University of Aarhus, co-founder of CTLS (Centre for Theatre Laboratory Studies).

Kim Eden
Project manager at Billetlugen A/S, formerly manager of Nyt Dansk Danseteater and director of the performance group Tin Box.

Catherine Poher
Stage director

Trine Rytter Andersen
Curator and writer

Laboratoriet er støttet af Bora Bora, Scenekunstudvalget, Kulturkontakt Nord og Aarhus Kommunes Kulturudviklingspulje.