Kontakt

Bora Bora Residency Centre
Valdemarsgade 1
8000 Aarhus C

Telefon: 86 19 00 79
E-mail: [email protected]
Facebook

Velkommen til Bora Bora Residency Centre

Bora Bora Residency Centre er et internationalt orienteret residencycenter, med base i Aarhus, med fokus på kunstnerisk og økonomisk bæredygtige produktions- og udviklingsvilkår for professionelle kunstnere indenfor scenedans.

Bora Bora Residency Centres aktiviteter

Bora Bora Residency Centre afholder hvert år et open call med henblik på at finde kunstnere indenfor dansens verden, der har brug for et residency til at fordybe sig i enten en produktion eller deres egen kunstneriske praksis og udvikling.
Det første år havde residency centret 515 ansøgninger gennem dette open call. Bora Bora Residency Centre nedsætter årligt en ny jury, der har til opgave at udvælge kunstnere ud fra et fokus på kunstnerisk kvalitet, dybde og innovation, baseret på de indkomne ansøgninger.

Vi designer hvert residency efter en analytisk dialog, hvor vi udforsker det kunstneriske fokus for opholdet, for at understøtte kunstneren bedst muligt.
Hvert af disse residencies inkluderer honorar til op til fire deltagende kunstnere per residency, transport og ophold betalt, samt en mentor undervejs, foruden almindelig teknisk assistance og produktionshjælp.

Alle residencies gennem Bora Bora får et ophold hos enten Bora Bora eller en af projektets internationale partnere og danske medværter, der tæller både teatre, højskoler og andre scenekunstorganisationer. (Læs mere om vores partnere og medværter her>>)

Udover det årlige open call, der er åbent internationalt, er Bora Bora Residency Centre også en del af The Nordic Residency Exchange Programme, hvor fem større scenekunsthuse i norden samarbejder om at udveksle kunstnere en gang om året. Her sender Bora Bora en dansk kunstner ud til en partner og modtager en kunstner fra enten Sverige, Norge, Finland eller Island. Disse kunstnere er udvalgt af partnerne i fællesskab og kan ikke søges særskilt. Derudover er der siden efteråret 2019 indgået et samarbejde med endnu en International residency klynge “Dance & Dramaturgy EU”.

Indenfor de første sæsoner af centrets levetid vil der også være udvekslinger med de øvrige internationale partnere, der strækker helt fra Taiwan til Canada.

Læs mere om ansøgnings processen her

Bora Bora Residency Centre & Bora Bora

For Bora Bora, som ’Lille Storbyteater’ i Aarhus kommune, er det af stor betydning at kunne tilbyde residencies til både danske og udenlandske kunstnere. Foruden residencies byder teatret også på præsentation af forestillinger fra ind- og udland og co-produktioner i salene. Derudover aktiviteter i diverse scenekunstnetværk samt jævnlige festivaler for både store og små.

At kunne byde nye kunstnere ind i huset er en mulighed for at bringe ny inspiration, scenekunstneriske udtryk og viden til Bora Bora og, gennem residency centret også til vores mange danske og internationale partnere, der deltager aktivt i arbejdet med residencycentret.

Residency Centret er således med til at styrke Bora Boras relationer til kunstnere, både dem vi kender godt og dem vi ikke har haft på besøg endnu, men centret giver også anledning til endnu større samarbejde med vores partnere på tværs af geografi og arbejdsområder. Det at kunne tilbyde residencies under et samlet brand i form af Bora Bora Residency Centre, vil derfor være en manifestation af de traditioner og ønsker, der er hos Bora Bora om, at åbne huset op for dansen.

BBRC og dansk/international scenedans

Betydningen af Bora Bora Residency Centre for det danske felt af professionelle indenfor scenedans, er endnu kun målsætninger og forventninger. Et af målene for residencycentret er at være en af frontløberne for økonomisk bæredygtige produktionsvilkår for de producerende kunstnere indenfor dans. Herudover ser residencycentret vigtigheden af kunstnerisk støtte og muligheden for ro og plads til fordybelse som essentiel for udviklingen af dansk scenedans. Med muligheden for at hente udenlandske kunstnere til Danmark og lade dem udvikle med lokalmiljøet, samt at sende danskere ud i verden, kan residencycentret bidrage med et væld af nye chancer for potentielle langvarige samarbejder.

BBRC og scenekunstens levevilkår

Med flere partnere i forskellige netværk i Europa forsøger vi igennem udvekslinger at vise publikum det nyeste og friskeste, der bliver produceret indenfor visuel scenekunst. Samtidig samarbejder vi med partnerne om at internationalisere produktionsmulighederne for en lang række kunstnere i byen og i landet. Vi formidler så at sige kontakten mellem det aarhusianske publikum og europæiske kunstnere samt mellem kunstnerne indbyrdes.

Subscribe to our mailing list