M&M_600x200

Men&Mahler er nomineret til Årets Reumert 2013 i kategorien Bedste Danseforestilling.

I MEN&MAHLER er der fokus på den rå kraft i maskuliniteten. Mahlers musik smyger sig om otte mandekroppe og bliver en skarp kontrast til de otte mænds leg med maskulinitet og ”male bonding”, når de strækker kroppens formåen i lange gummibånd og på rå europapaller.

Vi møder også sangerinden med den klarsynede objektivitet og hjerteskærende stemme, som stoisk observerer mændenes færden og guider os gennem de mange maskuline arketypiske ritualer.

Koreograf Palle Granhøj, bosiddende i Aarhus på teatret Granhøj Dans i Klostergade, er international anerkendt for sin evne til at skabe form ved konstant at obstruere sine danseres udtryk. Denne metode, obstruction technique, giver ham muligheden for at finde det uventede og uforudsete.

Læs interview med Palle Granhøj om Men&Mahler.

Pressen sagde bl.a.

8 mandlige dansere i en yderst underfundig og mesterlig forestilling, der spiller på de arketypiske manderoller, der omfatter både den rå kraft og den poetisk legende maskuline energi”
Ljubljana

“Det er både komisk og tirrende, når distinkte Dorte Petersen afleverer sine skråsikre Kloge Åge-betragtninger om mandens adfærd fra fødsel til død med en blanding af nørdet nysgerrighed og distancerende selvtilstrækkelighed. Og så synger hun vemodige Mahler-lieder så himlen åbner sig. Sikke en spændvidde.” “Men&Mahler er med andre ord ikke bare den rene mandehørm , men formår både at more, tirre og bevæge med sin udforskning af den maskuline mystik.”
Majbrit Hjelmsbo, Weekendavisen

En mesterlig fremvisning af dygtige kroppe i bevægelse, som ikke kun er æstetiske til perfektion, men også blødgjort til det punkt, det bliver poesi.
Slovenien

Køb billet

Tilbage til programmet

Varighed: 60 minutter

En forestilling af Palle Granhøj skabt i tæt samarbejde med performerne: Bill Eldridge, László Fülöp, Áron Darabont Leon, Tomasz Ciesielski, Mikolaj Karczewski, Tomás Danielis, Aureliusz Rys, Petras Lisauskas og Dorte Petersen.
Assistenter: Johan Ohlsson/Bill Eldridge.
Musik: Gustav Mahler.
Co-producenter: DNA – Development of New Art, New Web og Bora Bora.