Kommende Residencies

Jernej Bizjak (SLO/DK)
Jernej Bizjak har fået et residency og en co-produktion hos Bora Bora Residency Centre gennem vores open call 2020. Han skal sammen med et produktionshold af dansere, skuespillere, døvetolke, dirigenter og designere arbejde på forestillingen “For Ludwig”. Forestillingen spiller på Bora Bora i efteråret 2021. Derudover har Jernej også fået to yderligere residencies gennem Bora Bora Residency Centre’s samarbejde med residency udvekslings-programmet Dance & Dramaturgy EU.
Marika Peura, Kaisa Nieminen & Suvi Kemppainen (FI)
Marika Peura, Kaisa Nieminen & Suvi Kemppainen har fået et residency hos Bora Bora Residency Centre gennem vores nordiske residency udvekslingsprogram “The Nordic Residency Exchange Program”. Her arbejder de på materiale til forestillingen “and then they left”, der tager udgangspunkt i fortællingen om Medea.

Roni Chadash (IL)

Roni Chadash har fået et residency hos Bora Bora Residency Centre via open call 2019. Roni har grundet covid-19 fået mulighed for at holde sit residency i Israel, hvor hun og et hold på 5 dansere arbejder med et nyt projekt.

Roberta Racis (IT)

Roberta Racis har fået et residency hos Bora Bora Residency Centre gennem samarbejdet med residency udvekslings-programmet Dance & Dramaturgy EU

Marc Oosterhoff

(Billede kommer snart) 

Marc Oosterhoff har fået et residency hos Bora Bora Residency Centre gennem samarbejdet med residency udvekslings-programmet Dance & Dramaturgy EU

Liliana Barros

Liliana Barros har fået et residency hos Bora Bora Residency Centre via open call 2020

Anne Sofie Johannesen

Anne Sofie Johannesen har fået et residency hos Bora Bora Residency Centre via open call 2020

Noah Hellwig

Noah Hellwig har fået et residency hos Bora Bora Residency Centre via open call 2020

Linda Hayford

Linda Hayford har fået et residency hos Bora Bora Residency Centre via open call 2020

Taneli Törmä

Taneli Törmä har fået et residency hos Bora Bora Residency Centre via open call 2020

Antoinette Helbing

Antoinette Helbing har fået et residency hos Bora Bora Residency Centre via open call 2020

Nicole Neidert

Nicole Neidert har fået et residency hos Bora Bora Residency Centre via open call 2020

Hilde Ingeborg Sandvold (NO/DK)

Hilde Ingeborg Sandvold har fået et residency hos Bora Bora Residency Centre via open call 2019. Hilde skal arbejde med forestillingen “Grått”, der kan ses på Bora Bora til efteråret 2021. Derudover har Hilde også fået yderligere to residencies gennem Bora Bora Residency Centre’s samarbejde med residency udvekslings-programmet Dance & Dramaturgy EU

RESIDENCIES 2020

Fabio Liberti & Emanuele Rosa (I/DK)

Image of Emanuel Rosa and Fabio Liberti standing close to each other looking in different directions

Fabio Liberti & Emanuele Rosa har fået et residency samt støtte til en co-production hos Bora Bora Residency Centre via open call 2019.

Anne-Mareike Hess (DE)

Anne-Mareike Hess har fået et residency hos Bora Bora Residency Centre via open call 2019.

Simon Renaud (CA)

Simon Renaud har fået et residency hos Bora Bora Residency Centre gennem den internationale udveksling med Circuit-Est – Centre Choreographique

RESIDENCIES 2019

Roza Moshtaghi (NO)

Billedresultat for ROZA MOSHTAGHI

Roza Moshtaghi er en freelance koreograf og danser. I sit arbejde har hun samarbejdet med kunstnere inden for dans, lyd, teknologi og visuel kunst. Hun interesserer sig for, hvordan hun, bygninger, gader, natur, kroppe og genstande reagerer eller tilpasser sig strukturer.

Roza Moshtaghi har fået et residency hos Bora Bora via The Nordic Residency Exchange Programme.

Hjemmeside: https://www.rozamoshtaghi.com/
Facebook: https://www.facebook.com/roza.moshtaghi.9

Rósa Omarsdóttir (IS)

Image of Rosa Omarsdottir looking into the camera

Rósa Omarsdóttir er en islandsk koreograf og danser baseret i Bruxelles. Med en baggrund i teater og dans ved the Icelandic Academy of the Arts i Reykjavík har hun skabt scenekunstværker, der har turneret i det meste af Europa. I sit residency hos Musik- og Teaterhøjskolen i Toftlund arbejder hun med sit hold på et værk omkring økosystemer med inspiration fra fænomenet ‘dark ecology’, med brug af scenografiske elementer som medspillere.

Rósa Omarsdóttir har fået et residency hos Bora Bora Residency Centre via open call 2019.

Hjemmeside: https://www.ingaandrosa.com/
Facebook: https://www.facebook.com/ingaandrosa/

 

Billedresultat for Igor and Moreno

Igor & Moreno (I, ES, GB)

Igor & Moreno er en sydeuropæisk koreograf-duo med base i London, som har en interesse for mennesket og hvad der gør os til så specielle dyr. De startede deres samarbejde, da de trænede ved the London Contemporary Dance School (The Place). De er medstifter af BLOOM! dance collective i 2009 og stiftede deres eget kompagni i 2012.

Igor & Moreno har fået et residency hos Bora Bora Residency Centre via open call 2018.

Hjemmeside: http://igorandmoreno.com/ 
Facebookside: https://www.facebook.com/IgorAndMoreno/ 

 

Billedresultat for Colette Sadler

Colette Sadler (GB)

Colette Sadler er en britisk koreograf og danser med base i Berlin. Hun er trænet i klassisk ballet og har efterfølgende afsluttet en BA (Hons), hos Laban centre i London.
Colette kommer til at arbejde i dybden med integration af video og lys i sin kommende forestilling More Future, More Past, med et fokus på interaktionen mellem mennesket og teknologienResidencycenteret giver hende mulighed for at fordybe sig i det tekniske arbejde ved at stille faciliteter til rådighed, som hun normalt ikke har adgang til i denne del af tilblivelsesprocessen.

Colette har fået et residency hos Bora Bora Residency Centre via open call 2018.

Hjemmeside: http://colettesadler.com/about/
Facebookside: https://www.facebook.com/colette.sadler.9

 

Adriano Wilfert Jensen (DK)

Adriano Wilfert Jensen er koreograf, med en bachelor i koreografi fra School for New Dance Development i Amsterdam.  Han skal lægge sidste hånd på sit værk ’The Touching Piece’, hvor han undersøger improvisationen af umenneskelig kontakt og aktiverer forskellige former for berøring. Efter at have udviklet grundmaterialet hen over sommeren kommer han til at samle det til den endelige forestilling i efteråret og hos Bora Bora i januar. Adrianos forestilling ‘Feelings’ havde premiere på Bora Bora i slutningen af januar 2019.

Adriano har fået et residency hos Bora Bora Residency Centre via open call 2018.

Hjemmeside: https://adrianowj.wordpress.com/ 
Facebookside: https://www.facebook.com/adrianowj

RESIDENCIES 2018

László Fülöp (HU)

László Fülöp er en koreograf og danser baseret i Ungarn og er ligeledes medskaber af dansegruppen ‘Timothy and the Things’. László er medlem af the L1 Association of Independent Artists i Ungarn og har en uddannelse fra Budapest Contemporary Dance Academy i 2010. László arbejder som koreograf og udvikler jævnligt nye projekter og forestillinger, som han turnerer med.

László har afsluttet sit residency hos Bora Bora, hvor der blev arbejdet på det nyeste projekt sammen med øvrige involverede.

Hjemmeside: www.laszlofulop.com
Facebook: Timothy and the things

 

Foto: Julia Bauer

Steinunn Ketilsdóttir (IS)

Steinunn Ketilsdóttir  er en Islandsk danse kunstner baseret i Reykjavík. Steinunn er uddannet med en BA i Dans fra Hunter College NY in 2002 og en MA i Performance Studies fra NYU Tisch School of Arts i 2016. Hun har arbejdet internationalt gennem hendes karriere, både alene og i samarbejde med andre, og produceret værker der har vundet priser og været vist på festivaler og spillesteder rundt omkring i Europa og New York. Hun er en aktiv del af den Islandske danse scene som koreograf, performer og underviser, og har været involveret i udviklingen af Reykjavík Dance Festival og Reykjavík Dance Atelier.

Steinunn brugte sin tid hos os på at udvikle på et ongoing solo projekt, OVERSTATEMENT/OVERSTEINUNN: Expressions of Expectations og arbejder på det koreografiske research projekt EXPRESSIONS: the power and politics of expectations in dance. I løbet af Steinunns residency hos Bora Bora, vil hun og teamet arbejde yderligere i dybden med disse projekter.

Hjemmeside: www.steinunnketilsdottir.com
Facebook: Steinunn Ketilsdóttir

 

Foto: Lars Kjær Dideriksen

Noora Hannula (FI)

Noora Hannula er en Finsk danser og prisvindende koreograf, der for det meste arbejder i Danmark og Finland, som kunstnerisk direktør for det nye Nordic Dance Company.  Hun har en BA i moderne danse teater fra Amsterdam School of the Arts og har koreograferet sine egne værker siden 2011, hvoraf nogle er prisvindende værker. Noora har blandt andre danset for Mute Comp. Physical Theatre, Quan Buin Ngoc (Les Ballet C de la B) og Uppercut dance theater.

Siden 2016 har Noora Hannula fokuseret på temaer der reflekterer over den digitale tidsalder, undersøgt emner som ‘det online jeg’, digitale partnere og konstrueret intimitet. Med Snap Me, 20231 LIKES (2016), den første i hendes SoMe SERIE underkastede hun sig sociale mediers rolle i forhold til identitet og denne undersøgelse af det digitale fortsætter med første værk i trilogien  DIGITAL LOVE TRILOGY: Noora Hannula vs. Soma The Augmented-Reality Girl – THE ULTIMATE BATTLE (2018).

Noora og hendes team arbejdede med forskellige aspekter af de digitale elementer til dette første værk i trilogien, under deres ophold på Bora Bora. DIGITAL LOVE TRILOGY favner tre emner: Digitale partnere, konstrueret intimitet og kunstig intelligens. Projektet er støttet af Kone Fonden og Nordisk Kultur Fond.

Hjemmeside: www.noorahannula.com

BORA BORA RESIDENCY INTERVIEW VIDEO

 

Foto: Saga Sig

Katrín Gunnarsdóttir (IS)

Katrín Gunnarsdóttir, født 1986 på Island (IS), studerede dans ved Iceland Academy of the Arts and choreography på ArtEZ Institute of the Arts, og blev færdiguddannet i 2008.  Hun modtog et DanceWEB scholarship i 2007 på Impulstanz festival i Wien. Katrín modtog en ‘Gríman’ –  Icelandic Performing Arts Award som “årets danser” i 2017. Hendes værker har været præsenteret på mange spillesteder og festivaler på Island, inklusive Tjarnarbíó Theatre, Reykjavík Dance Festival, Lókal, Everybody´s Spectacular, The National Theatre of Iceland, ACT Alone Festival and A! Performance Festival. Hun har også været på internationale turnéer med hendes arbejde siden 2014, både på festivaler og som gæstespil rundt omkring i Europa.

Katrín og hendes team brugte deres tid hos Bora Bora i starten af 2018, på at arbejde med værket “Crescendo”, der vil få premiere den 22. marts 2018 på Tjarnarbíó Theatre, Reykjavík. “Crescendo” er støttet af Iceland Ministry of Education and Culture og produceret med hjælp fra wp Zimmer, Kunstencentrum BUDA (BE), Dansearena Nord (NO), Dance Atelier Reykjavík (IS) og Bora Bora (DK).

Hjemmeside: www.katringunnarsdottir.com

BORA BORA RESIDENCY INTERVIEW VIDEO

 

RESIDENCIES 2017

Foto: Lars Kjær Dideriksen

Cristina Planas Leitao (PT)

Cristina Planas Leitão was born in Porto (PT), 1983. Hun har en BA i Dance Performance fra ARTEZ – Hogeschool voor de Kunsten i Arnhem (NL) i 2006.
I 2011/12 var Cristina co-creator og performer i ”The Very Delicious Piece” sammen med Jasmina Krizaj, produceret inden for rammerne af netværket Modul Dance (EDN) med mere end 30 internationale performances. En udvidet version af denne forestilling, med 8 kvinder, var finalist ved Danse Élargie (FR) i 2016. I 2014 havde hun premiere på sin anmelderroste solo ”Bear Me”, som blev præsenteret på GUIdance Festival 2015 (PT). Bora Bora ønsker at knytte Cristina Planas Leitão til det danske dansemiljø til inspiration og udveksling med tilskuere og branche.

Den 27. april 2018 har hun premiere på forestillingen ”UM [unimal]” på Teatro Académico Gil Vicente, Coimbra (PT). Forestillingen er co-produceret af Culturgest, Lisboa (PT); Teatro Municipal do Porto (PT) og Teatro Aveirense (PT). Forestillingens co-presenters er Teatro Académico de Gil Vicente (PT); Casa das Artes de Famalicão (PT); Teatro Municipal de Faro (PT). “UM [unimal]” er udviklet i samarbejde med  MD Kollektiv, Koln (DE); Dance Ireland, Dublin (IR); Teatro Nacional S. João (PT); Centro Danza Canal, Madrid (ES); Materiais Diversos/Grand Studio Brussels (PT/BE); O Espaço do Tempo (PT); Bora Bora, Aarhus (DK); Companhia Instável, Porto (PT); NAVE, Santiago (CL); 23Milhas/CM Ílhavo (PT) og støttet financielt af Direção Geral das Artes/Ministério da Cultura (PT); Fundação Calouste Gulbenkian (PT). Produktionen har modtaget international støtte fra: MC/Direção Regional de Cultural do Norte/Casa das Artes

Hjemmeside: www.cristinaplanasleitao.com

BORA BORA RESIDENCY INTERVIEW VIDEO

 

Esther Wrobel (DK)

Esther Wrobel er en dansk/israelsk danser og koreograf. Hun er født i Israel (IL) i 1981 og uddannet fra the Mathe Asher School for performing arts.
Siden 2002 har hun arbejdet professionelt med bl.a. moderne dans, Butoh, luft dans, kontakt impro, akrobatik og fysisk teater. Derudover har hun arbejdet som freelancer i Israel, Danmark, Holland, Frankrig, Østrig og USA. I 2011 modtog hun en pris fra Statens Kunstfond for danseforestillingen ”The Room” sammen med Camilla Barratt-Due og Samuel Moore.
Hendes sidste produktion, familieforestillingen “Fly Trap”, har de sidste to år turneret rundt i Danmark og udlandet, bl.a. til Kina.
Esther er også fast underviser på Danmarks nyeste uddannelse for nycirkus: ‘AMoC – Akademiet for moderne cirkus’.

I januar 2017 havde Bora Bora fornøjelsen af at have Esther Wrobel i residency i forbindelse med platformen ”Inspiration Room”.

Hendes forestilling MODVÆGT (Taking Space #4), stedsspecifik luftdans på Nordkraft (DK), opføres i slutningen af 2017 som en del af fejringen af Statens Kunstfonds
50 års jubilæum.

Hjemmeside: www.sparrowdance.dk

 


Foto: Thies Raetzke

Marble Crowd (IS)

Marble Crowd er et ensemble hvis medlemmer er bosat i hhv. Reykjavik (IS), Bruxelles (BE) og Göteborg (SE). Kernen i gruppen består af kunstnerne Sigurður Arent, Kristinn Guðmundsson, Katrín Gunnarsdóttir, Védís Kjartansdóttir og Saga Sigurðardóttir. Ensemblet har arbejdet sammen i mere end et årti og i flere forskellige sammenhænge. Siden 2012 har de arbejdet på to større sceneproduktioner, den koreograferede koncert ”Scape Of Grace”, 2013 og tekno-tragedien ”PREDATOR”, 2014. Begge produktioner havde premiere på Reykjavik Dance Festival (IS), hvor ”Scape of Grace” blev nomineret til en Icelandic Performing Arts Award.

I januar 2017 havde Bora Bora fornøjelsen af at have Marble Crowd i residency med deres forestilling ”Moving mountains in three essays” der havde premiere i marts 2017 i Kampnagel, Hamborg. Produktionen er et samarbejde mellem Marble Crowd og K3 Tanzplan Hamburg, som en del af festivalen TOGETHERAPART, finansieret af the German Federal Cultural Foundation og i co-produktion med Bora Bora, Reykjavik Dance Festival (IS), The Nordic House in the Faroe Islands (FO) og Decameron Festival (FI), finansieret af Nordisk Kulturfond.

Hjemmeside: www.marblecrowd.com

 

Foto: Ladislav Zajac

Milla Koistinen (FI)

Milla Koistinen er uddannet fra Theatre Academy of Helsinki (FI) med MA i dans og fra HfS Ernst Busch / HZT Berlin med MA i koreografi.

Hun har blandt andet arbejdet med Kristian Smeds, Hiroaki Umeda, Peter Verhelst (NTGent/Johan Simons), Cie Heddy Maalem, Christine Gaigg, Hans van den Broeck og Les Ballets du Grand Maghreb. Siden 2008 har hun arbejdet på sine egne produktioner som er blevet spillet i bl.a.  HAU Hebbel am Ufer, Tanzhaus NRW, Mad House Helsinki, Ballhaus Ost og i Uferstudios Berlin.

I foråret 2017 arbejdede Milla Koistinen med støtte fra Kunst Promotion Center Finland på et seks måneders kunstnerbidrag. Hendes seneste produktion “On a Clear Day” blev udviklet under hendes residency på Bora Bora i april 2017.

Hjemmeside: www.millakoistinen.net

 

Foto: Veikko Kahkonen

Sonya Lindfors (FI)

Sonya Lindfors (1985) er koreograf og kunstnerisk leder bosat i Helsinki (FI). Siden 2001 har hun arbejdet som freelancer i det finske dansemiljø.
I øjeblikket fokuserer hun på sit eget kunstneriske arbejde inden for moderne dans og teater. Hun blev i 2013 uddannet fra the Theater Academy of Helsinki (FI) med MA i koreografi.

Hun er også grundlægger og producerende kunstnerisk leder af UrbanApa – arts platform (www.urbanapa.fi). Hendes forestillinger har været vist og støttet af Bora Bora, Zodiak – Center for New Dance (FI), JoJo – Oulu Dance Centre, Cyprus Dance Festival (GR), Fullmoon Dance Festival (FI), Tampere Theater Festival (FI), m.fl.

I alt hendes arbejde stræber hun efter praksisser og måder at arbejde på, der kombinerer teori og en stærk forankring i det fysiske, men som også ryster og udfordrer de eksisterende magtstrukturer.

Bora Bora havde i juni 2017 fornøjelsen af at have Sonya Lindfors i residency.

I løbet af sæson 2017/2018 er Lindfors hus-koreograf hos Zodiak – Center for New Dance (FI).

Hjemmeside: www.sonyalindfors.com

 

Foto: Karin Jonkers

Daniel Garcia Mariblanca (ES)

Daniel Garcia Mariblanca er 35 år, født i Barcelona (ES) og begyndte at studere dans i en alder af 17 år. Han afsluttede sin uddannelse på the Institut del Teatre (ES). Daniel Mariblanca har arbejdet med Angels Margarit, l’Anonima Imperial, Sol Pico, Jelena Kostic, Ugo Dehaes, Arco Renz, Lisi Estaras, Anna Hubert, Koncert Ballet Bern, Julio D’Anna, Pink Mama, Fabian Chiquet og Andreas Constantinou, før han blev fast danser hos Carte Blanche (NO).

Han er optaget af at udvikle et individuelt sprog for bevægelse og har både arbejdet i samarbejde med andre og alene. I efteråret 2016 var han performer i forestillingen WOMAN af HIMHERANDIT Productions, der havde urpremiere på Bora Bora. Derudover var Daniel Mariblanca i residency hos Bora Bora i juli 2017 i forbindelse med hans soloprojekt ”71BODIES 1DANCE”.

Hjemmeside: www.carteblanche.no/en/about/dancers/daniel-garcia-mariblanca/

 

RESIDENCIES 2016

Marie Topp (DK)
Performer og koreograf bosat i Danmark og Sverige
I residency på Bora Bora januar/februar 2016, som en del af residencyforløbet Inspiration Room

Hjemmeside: www.marietopp.wordpress.com

 

Fanclub
Danserkollektiv bestående af Andrea Deres (SE), Carolina Bäckman (SE), Ellesiv V. Selseng (NO) og Sofia Karlsson (SE), bosat i København (DK)
I residency på Bora Bora marts/april 2016, som en del af residencyforløbet Inspiration Room

Hjemmeside: www.fanclubdance.com

 

Martin Forsberg
Koreograf, bosat i København (DK)
I residency på Bora Bora maj 2016

Hjemmeside: www.forsworks.com

 

Taneli Törmä (FI)
Koreograf, performer og kunstner bosat i Odense (DK)
I residency på Bora Bora juni 2016, som en del af residencyforløbet Inspiration Room

Hjemmeside: www.tanelitorma.com

 

Colette Sadler (UK)
Koreograf og danser
I residency på Bora Bora november 2016, i forbindelse med produktionen af Learning From The Future

Hjemmeside: www.colettesadler.com

 

Maia Means (DK)
Danser
I residency på Bora Bora november 2016

 

RESIDENCIES 2015

Marie-Louise Stentebjerg (DK)
Koreograf, danser og performer,
I residency på Bora Bora marts 2015

Hjemmeside: www.marielouisestentebjerg.wordpress.com/

 

Recoil (DK)
Performancegruppe under ledelse af koreograf Tina Tarpgaard, bosat i København (DK)
I residency på Bora Bora juni 2015, i forbindelse med produktionen af ON/ VOLT

Hjemmeside: www.recoil-performance.org

 

Marie Topp (DK)
Koreograf og performer bosat i Danmark og Sverige
I residency på Bora Bora august 2015

Hjemmeside: www.marietopp.wordpress.com

 

Taneli Törmä (FI)
Koreograf, performer og kunstner, bosat i Odense (DK)
I residency på Bora Bora september 2015

Hjemmeside: www.tanelitorma.com

 

Fanclub
Danserkollektiv bestående af Andrea Deres (SE), Carolina Bäckman (SE), Ellesiv V. Selseng (NO) og Sofia Karlsson (SE), bosat i København (DK)
I residency på Bora Bora oktober 2015

Hjemmeside: www.fanclubdance.com

 

Edhem Jesenkovic (BA)
Koreograf, danser og komponist bosat i København (DK)
I residency på Bora Bora november 2015

Hjemmeside: www.edhemjesenkovic.com

 

RESIDENCIES 2014

Troels Primdahl (DK)
Koreograf, instruktør og danser bosat i Berlin (DE)
I residency på Bora Bora januar og april/maj 2014

Hjemmeside: www.troelsprimdahl.com/profile/#1447971878779-668de547-6dc9

 

Talking Timbers (DK/SE/NO):
Kompagni bestående af Josephine Kylén Collins (SE), Mikkel Rasmussen Hofplass (NO), Piet Gitz-Johansen (DK) og Hanna Reidmar (SE)
Residency på Bora Bora juni 2014

 

Hermann Heisig (DE)
Koreograf og danser bosat i Berlin (DE)
I residency på Bora Bora  september/oktober 2014

Hjemmeside: www.hermannheisig.net

 

Bára Sigfúsdóttir (IS)
Danser, performer og koreograf bosat i Bruxelles (BE)
I residency på Bora Bora december 2014

Hjemmeside: www.barasigfusdottir.com

BORA BORA RESIDENCY INTERVIEW VIDEO