DON GNU – PHYSICAL THEATRE & FILM

Don Gnu er huskunstnere på Bora Bora. Don Gnu blev dannet i 2010 af Jannik Elkær (Don) og Kristoffer Louis Andrup Pedersen (Gnu). Med en treårig aftale fra 2014 har Bora Bora styrket samarbejdet og vil co-producere Don Gnus forestillinger i de kommende år.

Don og Gnu har selv stået på scenen i publikumssuccesen “Kvinde kend dit skab”, som i 2013 blev nomineret til den prestigefyldte Reumert. Samme år fik Don Gnu tildelt Publikumsprisen – en pris stiftet af Aarhus Scenekunstcenter. Don Gnu har ligeledes været kunstnerne bag forestillingerne “Mænd i sandaler” og “As a start”.
I 2014 havde de premiere på “N.A.R.G – North Arena Rumble Game”, der turnerede hele landet og i 2015 blev en del af de 20 prioritets-forestillinger udvalgt af de 40 europæiske danseteatre, der er en del i Aerowaves-netværket.
I 2015 skabte Don Gnu “M.I.S. – natten lang”. Den tredje og sidste del i Mænd i sandaler-trilogien.
Siden har kompagniet lavet “Human In Balance” i forbindelse med Aarhus’ værtskab som europæisk kulturhovedstad 2017 og blev nomineret til endnu en Reumert. Derefter skabte de “A Snowball’s Chance In Hell” og “Jagten på det grå guld”.

Til trods for at Don Gnu er et forholdsvist ungt kompagni, har de allerede turneret i både ind- og udland, som har ført dem rundt i Norden, samt til bl.a. Sydkorea, Canada, Cuba og Tyskland.

Besøg www.dongnu.dk for mere information, videoer og turnéplan over kommende forestillinger.

Human In Balance

Mere video:
Jagten på det grå guld
A Snowball’s Chance In Hell
M.I.S. – natten lang
N.A.R.G. – North Arena Rumble Game
Kvinde kend dit skab
Mænd i sandaler

HIMHERANDIT PRODUCTIONS

HIMHERANDIT Productions blev grundlagt i 2003 af den britisk fødte kunstner Andreas Constantinou og har haft base i Aarhus siden 2009. I 2012 etablerede kompagniet et samarbejde med Bora Bora, der co-producerer de innovative og dristige forestillinger, der spænder fra moderne dans, fysisk teater til “live art” forestillinger.

HIMHERANDIT Productions er et velrenommeret kompagni, som både pressen, publikum og teatre nationalt og internationalt holder øje med. Med et ry for at være “The cutting edge queer performance company in Aarhus” har de tiltrukket sig opmærksomheden fra flere europæiske teatre og festivaler, der har vist deres forestillinger rundt om i verden. I både 2015 og 2016 blev kompagniets forestillinger valgt af det europæiske netværk af danseteatre, Aerowaves, til at være blandt ​​de 20 mest spændende nye forestillinger i Europa.

Kompagniet tilstræber at skabe plads til de marginaliserede, foragtede, forskelligartede og queer, hvilket bringer vigtige emner som køn, seksualitet og identitet i dialog. Det gør de både gennem forestillinger, kunstinstallationer, workshops, uddannelsesprogrammer, forskningslaboratorier og kunstnerforedrag for at fremme social forandring gennem kunst.

Kompagniet har stået bag forestillinger som “WOMAN & WoMAN”, “GARDEN”, “The WOMANhouse”, “ReDoing GENDER” og “The MANhouse” samt en række flere. Ikke mindst arrangerede HIMHERANDIT Productions også The GENDERhouse Festival i Aarhus i 2018.
“GARDEN” er desuden blevet nomineret til en Reumert-pris for bedste performance.

Besøg www.himherandit.com for mere information, videoer og turnéplan over kommende forestillinger.

GARDEN

Mere video:
MANhouse 2.0
The GENDERhouse Festival
WOMAN 1.1
WOMAN
Talking Genders Youth Exhibition
WoMAN
The WOMANhouse
ReDoing GENDER 1.5
The MANhouse

DADADANS

dadadans laver socialpoetiske danseværker, der sætter aftryk.

dadadans findes i den traditionelle blackbox scene, på kunstmuseer, på gaden i direkte kontakt med hverdagen, på internettet, på mobilen…
Kompagniets værk er optaget af og følsom overfor nutidens foranderlige samfundsstruktur og menneskets sociale samspil heri.

dadadans ønsker at få publikum til at grine og græde ved at vise livets banale realiteter og dets poetiske skønhed.

dadadans blev stiftet af koreograf Helle Bach i 2004 og er in-house kompagni på Bora Bora.

Helle Bach ønsker med sine forestillinger at få publikum til at grine og græde ved at vise livets banale realiteter og dets poetiske skønheder.

dadadans har bl.a. skabt forestillingerne “Peeps” (2017 & 2018), “En Som Hed” (2017), “SPI – a simple portrait of intimacy” (2016), “Ånd – en kropscabaret” (2015), “Busy Bodies” (2013), “Still Going WRONG” (2012), “Fjer & Stiletter” (2011), “Snip Snap Snude” (2010) og flere andre.

Peeps

Mere video:
En Som Hed
SPI – a simple portrait of intimacy
Ånd – en kropscabaret
Busy Bodies
Still Going WRONG
Fjer & Stiletter
Snip Snap Snude