Aftenens program:
STORY OF… (film, 40 min.)
ZOOM (forestilling, 30 min.)
I alt: 70 min. uden pause

Hypnotisk solo hvor bevægelse, lys og lyd er ligeværdige dansepartnere. Et studie i at lade tiden stå stille, zoome ind og ud og få øje på ting, der ellers bliver overset – et nyt perspektiv på verden, på nært hold og på lang afstand. En opfordring til publikum om at observere de små detaljer i hverdagen.

Den finske koreograf og danser Taneli Törmä præsenterer dansesoloen ZOOM og dansefilmen STORY OF… , der er filmet på Torneroseslottet i Tallinn (Okasroosikese Loss) og tager os frem og tilbage i tid i et drømmeagtigt univers.

ZOOM blev udvalgt af dansenetværket Aerowaves sammen med 20 andre europæiske forestillinger i 2015.

Støttet af DIVA - Dansk International Visiting Artist program, Odense Kommune, Teater Momentum, Dansk Kunstfond - Residency Pool og Zodiak - Center for New Dance in Finland, Arts Promotion Centre Finland og Kulturkontakt Nord.

Anmeldelser

"...ZOOM føles primært som en mareridtsagtig øjenundersøgelse, som skærper tilskuerens perceptionsevner."
- Tanssi & Teatteri Magazine.

Om Taneli Törmä

Taneli Törmä er en tværkonceptuel koreograf, moderne danser og filmkunstner. Han er én af de mere filosofiske anlagte bevægelseskunstnere og er ikke bleg for at kaste sig selv og andre ind i grænseundersøgende projekter om det at forholde sig til tiden, rummet, sig selv og hinanden. På scener eller site-specific. Han studerede på den finske nationale balletskole i Helsinki fra 2002-2005 og med Compagnia Roberto Zappala Modem Studio atelier i Catania, Italien 2007-2008.

Han har bl.a. danset og koreograferet for Finnish National Ballet (FIN), Mancopy (DK), Oldenburg Staatstheater (DE), Kobalt Works (BE), Random Collision (NL), Teater Momentum  i Odense (DK) og SART Danseteater / BaggårdTeatret (DK) i Svendborg. Taneli har haft base i Odense siden 2011.