Urpremiere!

"WoMAN & WOMAN" er to nye soloværker, der præsenteres som et dobbeltprogram. Side om side blander de performance, fysisk teater og dans i en vild og visuel oplevelse. Forestillingerne er skabt i samarbejde med to kontrasterende udøvende kunstnere. Begge værker er baseret på emnet kvindelighed.

"WoMAN" er en transformativ solo skabt og udført af Andreas Constantinou. Denne poetiske performance bruger et rigt visuelt sprog for at skabe et klart landskab af feminine ærketyper. Fra jomfruen til den gamle kvinde, mellem dyr og menneske, udfolder billederne når performeren forvandler sig inde i et intimt rum af rosenblade og græs. Den originale musik er skabt i samarbejde med den hollandske komponist Marlou Vriens. Musikken fylder teaterrummet med spøgelsesagtige ekkoer, der skifter mellem guddommelige kor-lignende melodier og stemningsfulde lydlandskaber. "WoMAN" er et visuelt stærk solostykke, med en mandlig performer i en søgen efter at finde sit eget feminine selv.

"WOMAN" er en kompromisløs solo og et personligt svar på spørgsmålet "hvad betyder kvindelighed for dig?", stillet til performeren Danni Mariblanca. Fuld af ild, modstand og håb, bliver én persons forhold til den socialt opfattet kvindelighed bragt til live. Dybt personligt og legende udfordrer denne solo forventningerne til det feminine univers i en søgen efter et individuelt og autentisk kønsudtryk.

Side om side er disse to nye soloer en platform til at vise to forskellige perspektiver på og relationer til det feminine. En udviskning af linierne mellem hvad vi socialt opfatter som kvindelighed og en leg med de binære køns-systemer.

Siden 2013 har HimHerAndIt Productions produceret fire forestillinger omkring maskulinitet under paraplyen navnet "The GENDERhouse Projects 2013-2018" og for denne produktion er fokus nu kvindelighed og kvinder.

Forestillingens anden solo "WOMAN" danses af to forskellige dansere alt efter hvilken dag, man kommer: Danni Mariblanca (26., 27. & 30. september) og Alice Tatge (28. & 29. september).

Co-produceret af Bora Bora.

Støttet af
Statens Kunstfond, Aarhus Kommune, Offtrack 2017, Bikubenfonden, Danseværket og Teatri di Vita

OBS! I forbindelse med "WoMAN & WOMAN" har ti unge skabt udstillingen "Talking Genders", som kan opleves før hver forestillingen fra kl. 18.00. Entré til denne er gratis.

 

Om HimHerAndIt Productions

Andreas Constantinou er en koreograf, singer/songwriter og billedkunstner. I begyndelsen af 2003 stiftede han Himherandit Productions.

Han har optrådt og præsenteret sin performancekunst og musikværker i teatre, gallerier, barer og festivaler i Europa og Asien siden 2004. Bl.a. på venues som The South Bank, Bonnie Bird Teater, Robin Howard Dance Theater, Archauz og Donau Festival i Østrig.

I april 2015 producerede HimHerAndIt dobbeltforestillingen "ReDoing GENDER" og "The WOMANhouse" på Bora Bora. Førstnævnte har siden turneret rundt i verden, bl.a. på flere festivaler, og sidstnævnte blev udvalgt til at være blandt AerowavesTwenty i 2016 - tyve forestillinger med lovende kompagnier udvalgt af de over 50 europæiske dansehuse i netværket Aerowaves.

Uddannet ved Europas førende konservatorium for moderne dans Laban i 2003 og har siden arbejdet og samarbejdet med nogle af Europas førende kunstnere som Kitt Johnsons 'X-ACT, PunchDrunkTheatricalExperiences, Athina Vahla, CandoCo Dance Company og Uniform.

 

Om GENDERhouse Projects 2013-2018

Siden 2013 har HimHerAndIt Productions arbejdet med et seksårigt performance projekt med titlen "The GENDERhouse Projects". Det er en række af forestillinger og lokale projekter, der handler køn i dagens samfund. Hver af GENDERhouse-projekterne er skabet til at udvikle kulturelle undersøgelser gennem performance-baserede aktiviteter, hvor refleksion og provokation af vores tanker i relation til aktuelle kønsdebatter er i fokus.

Projekterne er konstrueret på en sådan måde, at de hver især adresserer et tema fra forskellige perspektiver. Hvert projekt dykker ned i unikke og friske måder at tale om køn, seksualiteter og identiteter på.

Oversigt over The GENDERhouse Projects 2013-2018:

  • The MANhouse (2013)
  • ReDoing GENDER 1.0 (2014)
  • The WOMANhouse (2015)
  • ReDoing GENDER 1.5 (2015)
  • WoMAN & WOMAN (2016)
  • G.A.R.D.E.N – (2017)
  • The GENDERhouse Retrospective (2018)

GENDERhouse community projects 2016-2017:

  • Talking GENDERS – Youth Project (2016)
  • Talking GENDERS – Mature to Senior Project (2017)