”Volitant” præsenteres i et Aerowaves dobbeltprogram sammen med ”The Pure Gold Is Seeping Out Of Me”. Billetten gælder til begge forestillinger.

VOLITANT - micromovements expanded

Rita Góbis forestilling "Volitant" [flygtig/flyvende] præsenterer stadiet mellem "allerede ikke her" og "endnu ikke der" ved at guide os i metamorfosens verden. Til denne forestilling komponerede Dávid Szegő musikken ved hjælp af morsekode- og støjlyde, både akustisk og elektronisk - dette er særligt for danseforestillingen, der er designet med minimalistiske værktøjer for at skabe en fuld tilstedeværelse i teaterrummet. Som et science fiction remake af Den Døende Svane.

Forestillingen blev udvalgt blandt 2018's prioriterede nye danseforestillinger af det europæiske Aerowaves-netværk af danseteatre. Hvert år vælger dette netværk - som Bora Bora er en del af - de mest lovende, talentfulde koreografer i Europa.

Forestillingen modtog Rudolf Lábán-prisen for den bedste samtidige danseforestilling i sæsonen 2017 i Budapest og fik også prisen for den mest succesrige præstation som helhed på den 45. Infant Festival i Novi Sad, juli 2018. Forestillingen modtog den særlige pris på Festival 10 Sentidos arrangeret i Valencia, maj 2017.

Forestillingen har turneret rundt i store dele af Europa samt været vist i Mexico og Korea.


AFTENENS PROGRAM:
19:30 Volitant
20:00 Pause
20:20 The Pure Gold Is Seeping Out Of Me
21:15 Slut (cirka)

 

 

Anmeldelser

"Volitant, der er smart oplyst og sat op mod morsekode-inspirerede elektroniske kompositioner af Dávid Szegö, er et uhyggeligt spil om det mekaniske og det naturlige. Góbi er på én gang menneske og maskine, dyr eller fremmed. Hendes rå energi mister aldrig sit stramme greb, da hun langsomt forvandler denne skræmmende smukke solo til et sandt cyborg-manifest."
- Evgeny Borisenko, Springback Reviews

"Dette er en stærk disciplineret solo, fejlfri fra start til slut, uden den mindste smule af sløsethed. Det er kort og kompakt."
- Csaba Králl, Élet és Irodalom

“Det er svært at tale om Góbis præstation uden at tale om hende, da Rita Góbi og hendes præstation er en og den samme.”
- Márta Péter, Tánckritika

Rita Góbis eksplosive dansesolo er fyldt med subtile associationer: det er ikke svært at opdage en futuristisk fortolkning, en slags science-fiction-remake af Den Døende Svane: men i stedet for bløde og lyriske melodier, udføres den til Dávid Szegvids barske, gentagne og robotstøjlyde."
- Tamás Halász, Színház

Om Góbi Dance Company

Rita Góbi er en danser, koreograf og danselærer, der løbende udforsker stilarter og sprog i dansen. Født i Novi Sad, Serbien, uddannet ved det ungarske danseakademi i Budapest. Hun var deltager i forskellige internationale danseværksteder og bopælsprogrammer som det USA-baserede OMI DANCE Residency og VARP-ophold på SE.S.TA-KoresponDance, finansieret af International Visegrad Foundation.

Rita startede sin karriere og arbejdede med flere ungarske baserede dansekompagnier (Ballet Pecs, Yvette Bozsik Company, Reka Szabó's Company-Symptomerne, Naturkunstkatastrofer, Eva Duda Company, L1 Dance Association) og arbejdede med filminstruktøre Miklos Jancso.

I 2006 grundlagde hun Gobi Dance Company.

Rita er også danselærer ved Nemes Nagy Ágnes Art Vocational School, og hun holder regelmæssigt workshops i Ungarn og internationalt på forskellige festivaler.

2017: Specialpris på Festival 10 Sentidos i Valencia for sin solodans Volitant; hun modtog også det gyldne kors for Hungarian Cross of Merit.

2015: Bedste Dance Performer Award i ungarske moderne danskategori, der tilbydes af det ungarske Dance Federation; 2. præmie i Krakow i "3… .2 .... 1 ...." koreografikonkurrencen for sit stykke, Tachyon; 1. præmie på Solo & Duo Cologne Dance Festival for den bedste solo-dans for hendes performance Don't Fuss!

2009: Audience Award, XII. Miniatures International koreografikonkurrence, Beograd, Serbien.

2004-2005: Viktor Fülöp Fellowship, modtaget to gange.

2003: Mest lovende studerende, National Dance Federation.