URPREMIERE I AARHUS FESTUGE!

"Utopias Lost And Found" tager publikum med på rejse gennem de utopier, der har formet og former os: Fra efterkrigstidens ekspansive, optimistiske samfundsvisioner baseret på tanker om ligestilling, solidaritet og retfærdighed over de seneste årtiers fokus på individualitet og konkurrence til dagens samfund, hvor mange har mistet troen på, at forandring er mulig.

Forestillingen skabes af 7 scenekunstnere fra 5 forskellige lande – og tager afsæt i kunstnernes egne længsler, tabte idealer, kampe og drømme for fremtiden. De kommer fra vidt forskellige kulturelle og geografiske baggrunde og gennem deres stemmer tegnes kontrasterende billeder af Europa fra dengang og nu – fra den Socialistiske Føderale Republik Jugoslavien til skandinaviske velfærdsmodeller til Brexit.

I et levende, eksperimenterende univers, der blander livemusik, dokumentarisme, fysiske billeder og objektanimation undersøger UTOPIAS LOST AND FOUND utopiens betydning for det liv, vi lever og den verden, vi bygger.

Praktisk information

Publikum sidder på stole på selve scenen tæt på performerne. Der er derfor kun 50 billetter til hver forestilling.

På scenen tales der dansk, svensk og engelsk.

OBS! Bemærk varierende spilletidspunkter.

Anmeldelser

★★★★★
"Sensommersolen varmer så dejligt her i festugen. Det gør i allerhøjeste grad også "Utopias Lost And Found" - en forestilling om idealer, fællesskab og solidaritet."
- Århus Stiftstidende (læs hele anmeldelsen)

"Jeg synes performerne gik en modig vej i dag i ”Utopias lost and found”. I stedet for at læne sig op af eksperternes bud på det perfekte samfund, gik de i stedet for på jagt i deres egen historie. Undersøgte hvad der har betydning for dem selv og for deres forfædre. (...) Jeg er meget taknemlig over at have set dette oprør på BORA-BORA i dag. Det giver håb til vores del af verden, som har mistet så meget mening og betydningen af fællesskab."
- Kulturnyt.net (læs hele anmeldelsen)

Om Aber Dabei

Aber Dabei er en scenekunstnerisk platform, der arbejder med udgangspunkt i dokumentarisme, visualitet og musik - og ofte med inddragelse af publikum i det færdige værk. Aber Dabei afsøger former hvor den fysisk sansende krop, den personlige fortælling og den politiske og samfundsmæssige overbygning mødes. Aber Dabei ledes af instruktør Petra Berg og scenograf Igor Vasiljev og samarbejder internationalt og interkulturelt med et kollektivt skabende fokus.

Tidligere produktioner:
"På vej" (2015) – site specific på Nørrebro i København. En binaural vandringsforestilling baseret på interviews med afrodanske piger. Forestillingen modtog prisen som Årets særforestilling af CPH Culture.
"Afgang 04.00" (2017) – site specific på Helsingør Banegård. En lyd/musik-, lys- og stemmeinstallation, der tog udgangspunkt i deportationen af 175 danske jøder fra Helsingør banegård i 1943. Baseret på dokumentarkilder med ny skrevet kompositionsmusik.