Urpremiere!

"Ultima" er et solo- og ensemble værk som udfolder et specifikt kunstnerisk udtryk af autentisk kraft og skrøbelighed bundet ind i ældre kroppe, sind og sansninger. Forestillingen opføres af en stor gruppe mennesker alle over 60 år. "Ultima" er andet værk i trilogien over temaet aldring og tager helt konkret fat i det latinske ord ultimas betydning, og stiller skarpt på aspekter af den menneskelige eksistens.

Det latinske ord ultima betyder: sidst, yderst og mest (i stærkeste grad)

Med trilogien skaber Nønne Mai Svalholm forestillinger med seniorer, som udtrykker hendes visioner på scenen i et professionelt set-up. Svalholm er optaget af de ældres erfaringer, som hun oplever er et meget rigt materiale og bidrager til scenekunsten. Det vigtigste arbejde med at træne de medvirkende er, at få dem til at mestre et stærkt nærvær, fokus og indlevelse på scenen – en meget stor opgave, som kræver hårdt arbejde og lang tid.

I 2016 havde det første værk, "Circuit – en refleksion over aldring", premiere, med 25 seniorer på scenen. Forestillingen har siden været på turné til både København og Ringkøbing.

Svalholm har et tværfagligt samarbejde med Sundhed & Omsorg, Aarhus Kommune, omkring arbejdet med de ældre. Forestillingerne er en del af Europæisk Kulturby Aarhus 2017-programmet.

Ingen forestillinger om lørdagen og søndagen.