URPREMIERE

THE SOUL CATCHER - Demaskering af det moderne rovdyr

The Soul Catcher er en forførende og dybt foruroligende forestilling om psykisk vold, manipulation og magt.

The Soul Catcher kaster lys over de usynlige mekanismer, der foregår i voldelige relationer og zoomer ind på NPD - Narcissistic Personality Disorder. En personlighedsforstyrrelse som består af en giftig cocktail af mangel på empati, ødelæggende egocentrering, intrigante iscenesættelser af virkeligheden, jagt på bekræftelse og rovdrift på andre mennesker.

I et kynisk manipuleret spil af love bombing, gaslighting og pity play bliver ofret reduceret til en følelsesmæssig boksebold. En forsyningskilde hvis eneste formål er at give næring til et umætteligt ego.

Hvad skal der til for at bryde mønstret og gøre sig fri af narcissistens kløer?

The Soul Catcher afslører rovdyret bag den tilsyneladende perfekte facade og langer samtidig ud efter de tendenser i samtiden, der avler dem. The Soul Catcher er en alarmklokke, en overlevelsesstrategi og et survival kit, der giver værktøjer til at gennemskue magtspillet.

I en hårdtslående blanding af performance, dans, spoken word og nykomponeret elektronisk musik, bryder vi tavsheden og skaber debat om magt, empati og personligt ansvar.

Hvor går din grænse?

OBS! Forestillingen foregår på dansk.

Anmeldelser

★★★★★
"Forestillingen er skarp og usentimental. Det er en blanding af performans, dans, spoken words og krydret med benhård elektronisk musik. De tre skuespiller går ikke på kompromis med deres udtryk, men leverer en solid præstation. Forestillingen lever helt op til mine høje forventninger, som jeg med tiden har fået til skaberen af værket, Anika B. Lewis og fik ovenikøbet en stor gave med oven i hatten, da temaet både var præsenteret som autofiktion og var fantastisk skildret. Bravo for mod og kunstnerisk pondus.”
- Kulturnyt.net

★★★★★
"Som publikum er det som en tur i en rutchebane. Kæmpemæssige oplevelses og stemningsudsving. fra glæde til ubehag. Fra komik til forførelse. Fra kaos til latter. Fra tryghed til forvirring. Alt sammen i et rent virvar der kan skifte over længere tid, ned til få minutter, eller blot sekunder! Som psykopatens ageren og fremtoning er denne forestilling yderst uforudsigelig og slår på samme tid et kraftigt nutidigt slag for oplysning og forebyggelse af mødet med en psykopat. Vær på vagt!”
- XQ28

★★★★
Narcissisten sluger din sjæl
"The Soul Catcher viser med stor præcision, hvor farlige de mennesker er, som på overfladen er ekstremt energiske, følsomme og intelligente, men som bag alle deres masker og identiteter huser en emotionel vampyr."
- Århus Stiftstidende

Performance om vold: »M bliver vred, fordi jeg har varmet for meget sovs«
"I The Soul Catcher på Bora Bora i Aarhus forsøger den genremixende performancekunstner Annika B. Lewis at vise os livet i et voldeligt parforhold. En historie, der trods alt står tydeligt frem midt i det spraglede kludetæppe, som udgør iscenesættelsen."
- Information

Optakt: Kultursalon 11. januar

Som optakt til forestillingens premiere inviterer Performing Arts Platform og Kassandra Production i samarbejde med FO-Aarhus' debatpulje til "Kultursalon: Ar på Sjælen". Kultursalonen sætter fokus på psykisk vold og dens bagvedliggende mekanismer. I et uhøjtideligt miks af foredrag og dialog, ruster vi dig til bedre at kunne spotte og håndtere psykisk vold, hvis/når du møder den – i hjemmet, på arbejdspladsen, hos naboen...

Sted: Performing Arts Platform, Valdemarsgade 1G, 8000 Aarhus C, 11. januar 2020 kl. 16-18.30.
Arrangementet er åbent for alle (fra 16 år op).
Gratis adgang - men tilmelding nødvendig via dette link!
Pladser tildeles efter først-til-mølle princippet.

Kom og vær med, når vi åbner op for dette vigtige emne med en række kompetente oplægsholdere. Der vil være oplæg ved:

- Signe M. Hegestand, Aut. Psykolog, Psykoterapeut, forfatter, foredragsholder og TedxSpeaker: Om narcissisme og psykisk vold i parforhold.
- Jon Wegener, Kognitiv Neuroscientist og Associate Professor ved CBS: Om traumatiske bindinger i voldelige relationer.
- Mette Thyghøj, psykoterapeut, projektleder og gruppeterapeut fra Lev uden vold: Om konsekvenser, krisehjælp og efterværn.
- Annika B. Lewis, performancekunstner, iscenesætter og kunstnerisk leder af Kassandra Production vil være vært for arrangementet og også give et indblik i det kunstneriske arbejde med "The Soul Catcher".

Urpremiere-koncert med Sofus Forsberg

Den 21. januar klokken ca. 22:00 spiller Sofus Forsberg, der har skabt lydsiden til "The Soul Catcher", koncert på HeadQuarters (Bora Boras foyer).

Entréen til koncerten er gratis. Koncerten der foregår efter urpremieren arrangeres af Kassandra Productions i samarbejde med HeadQuarters og Bora Bora.

Om Kassandra Production

Kassandra Production er en kunstnerdrevet platform for scenekunst i spændingsfeltet dans, teater og performance, under kunstnerisk ledelse af Annika B. Lewis.

Annika B. Lewis/Kassandra Production skaber aktuel og vedkommende scenekunst på en skæv og underfundig måde med et markant og kompromisløst udtryk, der kendetegnes ved at udfordre teaterbegrebet med utraditionelle og grænsesøgende produktioner.

Annika B. Lewis/Kassandra Production har produceret og vist forestillinger på så usædvanlige steder som campingvogne, private lejligheder, messer, nedlagte fabrikshaller, butikker, i biler, i medierne og på Internettet - såvel som på traditionelle teaterscener.

Kassandra Production arbejder nationalt og internationalt og har gennem årene turneret, vist forestillinger og indgået i samarbejdsprojekter i Danmark, Sverige, Norge, Island, Portugal, Tyskland, Italien, Letland, Rusland, Belgien, Finland, Grækenland og USA.

Forestillinger 1998-2019:
* HAPPINESS UNLDT: Immersive pop-up rejsebureau (2018)
* OMNIPRESENCE (2017)
* HAPPINESS UNLTD: Aarhus-Athens (2016)
* BLISS POINT (2015)
* GLITCH ON THE ROCKS (2014)
* COVER UP (2012)
* ÅRSREGNSKABER (2010)
* LET'S GET PERSONAL (2010)
* BODY BOX#1 (2009)
* TWIST (2009)
* EXTASY (2009)
* FULL BODY TREATMENT (2008)
* LIFE HACKING (2008)
* XpositionREVERSE: Aarhus-Gothenburg (2006)
* DANCIN' MADLY BACKWARDS (2006)
* LIVET ER VIDUNDERLIGT (2005)
* DISPLACEMENT (2005)
* XpositionLAB (2004)
* MIT HJERTE ER DIT (2004)
* AURORA BOREALIS: Aarhus-Reykjavik (2003)
* BLÆNDVÆRK (2003)
* Valgets Eksperiment/LIMBO.03 (2003)
* Symposium X (2002)
* REAL TIME OPEN DOOR (2000)
* Real Time LAB (1999)
* EN TORN I ØJET (1998)