”The Pure Gold Is Seeping Out Of Me” præsenteres i et Aerowaves dobbeltprogram sammen med ”Volitant”. Billetten gælder til begge forestillinger.

For mange kvinder er ønsket om at føde medfødt. Hvad nu, hvis dette ønske blev begrænset af lovbestemmelser?

Med tre heftige kvinder på scenen ser denne forestilling på forholdet mellem det personlige og det professionelle liv. Ved hjælp af sin egen personlige oplevelse og andre kvinders fortællinger undersøger Renata Piotrowska-Auffret længslen efter moderskab gennem et spind af reproduktionspolitikker, adskillige løfter og forsøg på at udnytte det.

Forestillingen blev udvalgt blandt årets 20 prioriterede nye danseforestillinger af det europæiske Aerowaves-netværk af danseteatre. Hvert år vælger dette netværk - som Bora Bora er en del af - de mest lovende, talentfulde koreografer i Europa.

OBS! Forestillingen foregår på engelsk.


AFTENENS PROGRAM:
19:30 Volitant
20:00 Pause
20:20 The Pure Gold Is Seeping Out Of Me
21:15 Slut (cirka)

 

Anmeldelser

"Fra begyndelse til slut følger man begivenhederne på scenen med fuldstændig fokus og ikke i stand til at stoppe sig selv fra at observere den konstante følelsesmæssige og kropslige transformation af danserne."
- Paulina Trzeciak, Taniec Polska.

"Hjertet og kernen i “The pure gold is seeping out of me” er de individuelle perspektiver, der i Piotrowskas tilfælde og hendes personlige udseende i showets ramme er en modig kunstnerisk gestus. Denne forestilling har ikke en bekendende karakter, der kan provokere til at træffe afgørelser, men i stedet synliggøres systemets forbindelser, hvor man har brug for at se sine egne handlinger og beslutninger."
- Zuzanna Berendt, Teatralia.

"Polyfonien af stemmer er et meget stærkt aspekt i forestillingen og den placerer sig i den offentlige debat om at anerkende kvinders rettigheder som menneskerettigheder. I Polen mødes stadig dette krav med uforståelig og skandaløs modstand. Forestillingen vil desværre ikke miste dens aktuelitet i det næste lange stykke tid.”
- Hanna Raszewska-Kursa, "Questions about corporality on stage and in the audience”.

“Forestillingen bringer historier tilbage fra ikke-erindringen, der blev kastet ud af den offentlige sfære og viser, hvordan oplevelsen af moderskab er sammenfiltret under systemiske forhold. Slagordet fra de studerendes bevægelser fra tresserne - privat er politisk - lyder meget relevant i sammenhæng med dansernes historier."
- Anna Majewska, e-teatr

Om Renata Piotrowska-Auffret

Renata Piotrowska-Auffret er koreograf og kunstner, der arbejder i krydsfeltet mellem eksperimentel dans, performancekunst, dramaturgi og teater.

Renata Piotrowska-Auffret konfronterer koreografi med en konceptuel tankegang. I sine værker overvejer hun den moderne verden ved at hente inspiration fra livserfaringer og teoretiske tekster fra de humane videnskaber. Hun er interesseret i at analysere historisk og nutidig kropspolitik og repræsentationer samt i forholdet mellem tekst og bevægelse.

Hun har tidligere været udvalgt til at være prioriteret kunstner i Aerowaves. Hun modtog stipendier fra Adam Mickiewicz Institute, Art Stations Foundation og Ministeriet for kultur og national kulturarv i Polen, programmet "Młoda Polska" (2010) og "Stypendium Ministra" (2013).

Hun har skabt:
"Now" / 2007, "Dancing with the Enemy" / 2007, "UNKNOWN" series / 2008-2010, "breaj ART OF THE WAR" / 2010, "UNKNOWN.SEANCE" / 2011, videodance "Inside" / 2011, "The Forest_work in progress" / 2013, "Death. Exercises and variations" / 2014, "Common" / 2015-2016, "The pure gold is seeping out of me" / 2017.
I 2008, 2010 og 2017 blev hendes forestillinger "Dancing with the Enemy", "Unknown" og "Death. Exercises and variations" udvalgt til Polish Dance Platform.

Renata Piotrowska-Auffret er uddannet fra det master-koreografiske program ex.e.r.ce. i Montpellier og Teaterakademiet i Białystok. Hun er medlem af koreografernes platform fra Warszawa - Center in Motion.