OBS! Dobbeltprogram. Billetten gælder både til denne forestilling og "Staying Alive" med Public In Private / Jasna L. Vinovrski

Hvad er natur og hvad er menneskeskabt? Hvad er menneskeligt og hvad er dyrisk?

Vi elsker naturen. Vi elsker den så meget at vi med tiden vil konsumere og fortære den indtil der ikke er noget af den tilbage. Mennesket er defineret ved en stærk tro på fremtiden og en uendelig lyst til at udvikle sig. Han ønsker at kortlægge verden og kontrollere naturen. Men naturen vil altid finde vej og bygge nye landskaber.

Forestillingen skildrer den iboende sårbarhed i mennesket og dets forhold til naturen. Kroppen og dets miljø er under konstant transformation gennem forestillingen, mens foto og scenografi langsomt nedbrydes.

The Lover er en visuel performance af den islandske koreograf Bára Sigfúsdóttir, som er udarbejdet i samarbejde med den visuelle kunstner Noémie Goudal og scenograferne 88888 og den islandske musiker BORKO. Det unikke koreografiske sprog møder scenografien og fotografiet og skaber smukke poetiske landskaber.

Bára Sigfúsdóttir var i residency på Bora Bora i december 2014 for at arbejde på The Lover.

Anmeldelser

"Magien i The Lover ligger i den måde hvorpå Sigfúsdóttir konstruerer en allegori for en forhistorisk skabelsesproces, snarere end en anekdotisk historie: Det er ikke en fødsel, men livet selv der kommer til syne, i rykvise etaper"
- De Theaterkrant

"Jeg kan godt lide den måde hvorpå den unge koreograf har forsøgt at kombinere alt hun har til sin rådighed for at skabe en poetisk, refleksiv forestilling, der kravler ind under huden på en"
- Utopia Parkway

"Den islandske koreograf Bárá Sigfúsdóttir har i The Lover skabt en fortryllende koreografi, som begynder med en dirrende arm - jeg har sjældent set noget mere fascinerende end disse simple bevægelser af musklerne. Du vil blive fortryllet af dette magiske menneskeskabte dyr".
- De Morgen

Om kunstnerne

Bára Sigfúsdóttir er en islandsk koreograf og danser, som bor og arbejder i Bruxelles. Hun har studeret moderne dans på det islandske kunstakademi, på MDT Amsterdam og senest på P.A.R.T.S., hvor hun fokuserede på både dansetræning, koreografi og udforskning af bevægelse. Hun debuterede som koreograf med soloforestillingen On the other side of a sand dune, med musik af Sóley (Island). Forestillingen turnerer i øjeblikket og er blevet udvalgt til platforme som December Dance (Brugge) og ICE HOT (Oslo).

Sigfúsdóttir arbejder med emner, som har personlig værdi for hende. Hendes islandske baggrund og egne livserfaringer er inspirationskilder for hendes kreationer. Hun interesserer sig for mennesker, deres eksistens, opførsel og handlinger og ønsker at bruge dette i sin koreografi.

Noémie Goudal blev født i Paris i 1984, men hun har boet og arbejdet i London i over ti år. Hun dimiterede fra The Royal College of Art i 2010 med en MA i fotografering og har siden udstillet bredt og fået høj anderkendelse for sit arbejde. Goudal har modtaget adskillige priser fra førende fotografiske organisationer, som Foam Talent (Holland), International Photography Award og HSBC Prix pour la Photographie (Frankrig).

Björn Kristjánsson (BORKO) har skrevet, indspillet og optrådt med musik i de sidste 13 år. Han har skrevet musik til flere teater- og danseproduktioner, og er en af de oprindelige medlemmer af Vesturport-teatergruppe, hvor han har arbejdet på flere produktioner som komponist, lyd- og lysdesigner.