[UDSOLGT!] STORMEN viser to markante sider af koreografen Tim Rushtons talent; evnen til at skabe nærvær og intimitet mellem scene og publikum og sansen for at skabe fejende flot, dynamisk dans! Forestillingen, der består af værkerne END OF LONELINESS og RIVERSIDE, giver et billede af de forskellige sider af følelser og intimitet - set igennem Rushtons optik og danset af Dansk Danseteaters forrygende, internationale dansere.

"Dansk Danseteater svæver i disse år på en luftstrøm, der bringer kompagniet højere og højere op i de internationale danseluftlag..." - Information

Om END OF LONELINESS:  "Igen en Tim Rushton-koreografi, der bekræfter hans og hans danseteaters hæmningsløse udvikling af en kropsdans og en rytmik, der ubønhørligt stiller nye krav til dansernes drift mod yderpunkterne i deres formåen. Den dristighed, som gav Rushton årets Reumert-hæderspris." - Gregersdh.dk

Varighed: 90 minutter inkl. pause.

RIVERSIDE – Den indre kampzone 

I aftenens første værk RIVERSIDE har den Reumertvindende koreograf og kunstneriske leder Tim Rushton valgt at tage afsæt i drømmevæversken Agnes Obels sanselige og intime lydrum. På scenen møder vi en mand, der slås med sig selv, fordi han manisk forsøger at organisere verden.  Ved at lade danserne gå i dialog med Agnes Obels tekster og musikkens enkle klaverakkompagnement, undersøger danserne, hvad der ligger bag de masker, vi alle er nødt til at iføre os livet igennem.

Som fugle på træk i kostumer af den danske avantgarde modedesigner Henrik Vibskov svæver danserne over scenegulvet, som var det et tågedraperet skovlandskab. Musikken i forestillingen bruger ligeledes naturen som analogi – med dens dale, bakker, frostbelagte grene og rindende vandløb. Midt i landskabet står en mand, der slås med sig selv. Og en kvinde, som forsøger at hjælpe ham.

END OF LONELINESS - Ritual og ung kærlighed 

Værket END OF LONELINESS er en moderne parafrase over bryllupsritualet i balletklassikeren ’Les Noces’ og er fyldt med graciøse og kraftfulde asiatisk inspirerede trin til lyden af perkussionist Mathias Friis-Hansens pulserende, rytmiske og distinkte trommebrag. Iført besnærende og elegante sorte stammekostumer danser Dansk Danseteaters dansere som arkaiske krigere, sensuelt og urmenneskeligt, med det formål at hylde kærligheden.

END OF LONELINESS blev oprindeligt koreograferet til danserne fra Beijing Dance Theatre. Resultatet af co-samarbejdet blev første gang opført på Det Kongelige Teaters Gamle Scene i maj 2012.

Samarbejde med international designer

Den danske multikunstner og avantgarde modedesigner Henrik Vibskov har sagt ja til at designe kostumerne til RIVERSIDE – den ene del af STORMEN. Herhjemme kender vi Vibskov for hans særegne og 'skæve' tøjdesign. Dansk Danseteater ser frem til samarbejdet med denne internationale designer, der både formår at kombinere det gode kunsthåndværk med det ekstravagante og idérige.