STOP! DANS! er dans i byens rum.

Bora Bora fejrer Dansens Dag, 29. april, ved at tilbyde gratis dans i byrummet til alle byens borgere.

STOP! DANS! er støttet af Aarhus Kommune, Fonden Aarhus 2017 og Nordea-Fondens Dansepulje i samarbejde med Dansehallerne.

Webbanner

PROGRAM

Tirsdag d. 29. april

10.30-12.30: Dansefilm i Øst for Paradis

14.30: Work-in-progress: N.A.R.G - North Arena Rumble Game af Don*Gnu (Store Torv)

15.00: Taking Space #3 af Esther Wrobel (Store Torv)

16.00: Work-in-progress: N.A.R.G - North Arena Rumble Game af Don*Gnu (Store Torv)

16.30: Taking Space #3 af Esther Wrobel (Store Torv)

17.00: Work-in-progress: N.A.R.G - North Arena Rumble Game af Don*Gnu (Store Torv)

Under hele arrangementet (14.30-18.00):

LightStones: Bevægelsesområde med trædesten, som aktiveres med lyd og lys ved dine bevægelser på dem.

Fire internationale dansefilm: Gravity (DE), FLIP (FI), Satellit (DK) og Valtari (SE/IS/UK) (Store Torv)

 

Onsdag d. 30. april

16.00-18.00: A dancer's point of view - workshop med dansekompagniet Fanclub (Bora Bora)

OM FORESTILLINGERNE

Om dansefilm i Øst for Paradis
Denne formiddag hyldes dansen også på det store lærred, når Bora Bora og Sceneagenturet i samarbejde med Øst for Paradis viser fire internationale dansefilm, som hver især udtrykker store følelser og smukke bevægelser i vidt forskellige rammer. Herefter viser Øst for Paradis den britiske filmsucces Billy Elliot (2000). Filmen handler om drengen Billy, hans passion for dans og de personlige problemer med omverdenen som dansen giver ham. Arrangementet er gratis og for alle. Reserver plads på Øst for Paradis' hjemmeside.

Om N.A.R.G - North Arena Rumble Game
Don*Gnu laver hæsblæsende stunts på deres 5 meter brede roterende scene som forberedelse til en spritny forestilling, som får premiere på Bora Bora i efteråret 2014. Gå ikke glip af deres vilde rumble game for første gang udendørs.
Don*Gnu er et lokalt dansekompagni, der på trods af få år på bagen allerede har været nomineret til en Reumert for bedste danseforestilling og vundet Aarhus scenekunsts publikumspris.
Foto og video: Christoffer Brekne
Don*Gnu er støttet af Nordisk Kulturfond, Scenekunstudvalget og Aarhus Kommune.
DonGnu logoer

Om Taking Space #3
Esther Wrobel er Danmarks førende specialist i "vertikal" eller "flyvende" dans, dvs. dans udført i mange meters højde på bygninger i byen. Denne gang kan hun opleves på Aarhus Domkirke sammen med musikeren Nikolaj Rosengreen Pedersen - helt bogstaveligt hejses de op på kirkens facade, hvor hun udfører sin smukke dans akkompagneret af musik specielt arrangeret til lejligheden.

Rigging design: I samarbejde med Karl Gillick og Ariellah Winther
Koreografisk konsulent: Yael Gaathon
Fotos: s/h: Giulia Mameli, farve: Evelina Wagner

Om A dancer's point of view - workshop
Bora Bora får i maj måned besøg af dansekompagniet Fanclub med dobbeltprogrammet DEATH. I den forbindelse tilbyder gruppen dette særlige tilbud. Fanclub skriver om workshoppen:

"I denne workshop inviterer vi dig til på egen krop at opleve, hvordan en forestilling bliver til og udvikler sig. Vi i Fanclub deler ud af vores erfaring fra de to kunstneriske processer i DEATH, og sammen afprøver vi enklere bevægelsesimprovisationer og tekst- og stemmeøvelser. Workshoppen afsluttes med en samtale, hvor der er plads til spørgsmål og refleksioner. Workshoppen henvender sig til alle interesserede, og der kræves ingen tidligere erfaring med dans. Velkommen!"

Tilmelding til workshop og DEATH:

Samlet billetpris for forestilling enten 21. eller 22. maj samt workshop er kun 50 kroner i alt.
Der er et begrænset antal ledige pladser til workshoppen. Bestil din billet ved at skrive antal og ønskede dato for DEATH til anne(at)bora-bora.dk.

Om LightStones
LightStones transformerer byens rum til en grøn musikalsk oase. De interaktive trædesten, LightStones, forbinder lyd, lys og bevægelse i en skøn forening, der sætter smil på alles læber. Med LightStones kan du danse og “hoppe på tromme” til din yndlingsmusik! Kom og vær’ med - alle er velkomne!