Koreografi for 3D-grafik og dansere.

"STEREO" er kraftfuld sansesnyd præsenteret af Reumert-vindende Recoil Performance Group. Et grafisk univers i 3D og en heftig duet mellem mand og kvinde, mellem virkelighed og illusion. Med "STEREO" får Recoil Performance Groups banebrydende videoscenografier en helt ny dimension: Rummet omkring dansernes kroppe kollapser og ekspanderer uendeligt; det krøller sig sammen eller smyger sig ud over scenekanten og så tæt på publikum, at de fristes til at række ud.

Recoil Performance Group udleverer 3D-briller og byder publikum velkommen til et helt nyt kapitel i scenekunstens brug af illusioner.

Anmeldelser

* * * * *
"Det ser i hvert fald ud som om, danserne svæver rundt ude i rummet i Recoil Performance Groups nyeste værk STEREO, som er en udforskning af duettens bevægelsesmønstre i interaktion med scenografiske 3D-animationer. Animationer, der fx kan få rummet til at åbne sig i dybe sprækker. I værket leges der med publikums sansninger. For det er faktisk snyd, at vi ser dybder i scenografiens projektioner, ligesom koreografien også snyder os til at tro, at danserne trodser tyngdekraften."
- Teater1 (læs hele anmeldelsen)


"På et tidspunkt var jeg i hvert fald sikker på, at jeg fik et isbjerg i hovedet – og dukkede mig i 3D-rædsel. (...) ...kvinden tog pusten fra alle ved at lade den tunge mand kravle op på sin ryg, så hun sveddryppende kunne slæbe ham gennem den virtuelle frost. Uden udsigt til andet end nedsmeltning."

- Anne Middelboe Christensen, Information (læs hele anmeldelsen)

* * * *
"Er du sulten efter en forestilling, der tager fat i teknologien og måden, den kan påvirke scenekunst på, skal du tage ind og se ’STEREO’. Forestillingen udfordrer din måde at tænke på scenekunst, men handler samtidig også om det tidsløse møde mellem to mennesker. ’STEREO’ er en udfordrende sanseduet, der ryster sceneposen, og kræver din opmærksomhed."
- Ungt Teaterblod (læs hele anmeldelsen)

 

Om Recoil Performance Group

Koreograf Tina Tarpgaard og Recoil Performance Group har verden over høstet anerkendelse for en række visuelt unikke forestillinger. Med udgangspunkt i samarbejder på tværs af kunstformer har gruppen skabt værker, hvor koreografi og scenografi smelter sammen og skaber nye og overrumplende universer. To gange har Recoil Performance Group vundet en Reumert for Årets Danseforestilling: Med "LIVING ROOM" i 2012 og "FROST" i 2010 (skabt til Dansk Danseteater). I 2014 blev "ON/VOLT" nomineret i samme kategori.