Betragt parret: det maskuline, det feminine, blandet sammen, én duo efter den anden. Med rullende hofter og sammenfiltrede lår omfavner kroppe hinanden og svæver op i akrobatiske og blide løft kun for at kollapse under vægten af at blive hånet. Den anmelderroste mesterkoreograf Daniel Léveillé ekspanderer med "Solitudes duo" sit multi-prisvindende solo-projekt "Solitudes solo" og tackler tosomhedens kompleksitet gennem stram, teknisk krævende dans, der flyder over med lige dele lidenskab og ligegyldighed, beskedenhed og begær. På lydsiden vil publikum have fornøjelsen af både Bach, Royer, The Doors og The Beatles.

Forgængeren "Solitudes solo" blev kåret til bedste koreografiske værk 2012-2013 af Conseil des arts et des lettres du Québec. I mere end 40 år har Daniel Léveillé stimuleret den canadiske koreografiske scene med sit arbejde – et livsværk præget af nøgenhed, minimalisme, gentagelse og radikalisme.

Forestillingen er produceret af Daniel Léveillé Danse og co-produceret af Festival TransAmériques, Centre chorégraphique national Rillieux-la-Pape, direction Yuval Pick Rillieux-la-Pape), Theater im Pumpenhaus, Kinosaki International Arts Centre, CDC Atelier de Paris-Carolyn-Carlson, CanDance Creation Funds, Agora de la Danse, National Arts Centre, Brian Webb Dance cie og Studio Bizz.

Nøgenhed vil forekomme i forestillingen.

 

Anmeldelser

"Dans der rykker ved grænserne på mere end én måde. (...) For dem, der nyder bevægelsens kraft til at undersøge, hvad det er at være menneske, er dette et klart must-see."
- The Toronto Star

"Med beundringsværdig beherskelse af dansen skaber Daniel Léveillé her en bevidst afskrællet koreografi, der aldrig føles forsimplet, som handler om et umiddelbart forståeligt ordforråd."
- Revue Jeu

"Dans taget tilbage til sin essens, hvor alle kunstgreb er fjernet, skaber Léveillé et stykke skønhed, der fejrer den menneskelige tilstand."
- Montreal Rampage

 

Om Daniel Léveillé

Daniel Léveillé Danse blev grundlagt i 1991 af den canadiske koreograf og danselærer Daniel Léveillé. Han har stimuleret den canadiske koreografiske scene med sit arbejde, karakteriseret ved nøgenhed, minimalisme, gentagelse og radikalisme.
Som velkendt Montréal-koreograf har Daniel Léveillé en original position på den canadiske moderne dansescene. I løbet af de sidste 40 år har han skabt mere end tredive værker udført af talentfulde dansere og har bidraget til udviklingen af ​​denne levende kunstform. Med "The Modesty of the Icebergs" (2004) og "Twilight of the Oceans" (2007) udviklede han en stil bestående af gentagelser og korte bevægelser. Han skaber koreografier, der når grænsen til det umulige, der hjælper med at afsløre menneskehedens skønhed i alle dens ufuldkommenheder, og han vælger nøgenhed som det eneste mulige kostume for at undgå enhver mulig form for distraktion.
"Solitudes solo" (2012) markerede starten på en ny skabelsescyklus, der er lavet af mere flydende bevægelser og tilbagevenden til et andet kostume end nøgenhed. Det bekræfter tydeligt, at vi kan gøre og sige meget med kun et par ting. Denne nye cyklus fortsætter med "Solitudes duo" (2015).