Med syrefarvet scenografi og mystiske, interagerende kroppe, der kommer til syne i en spektakulær lyssætning, leger den prisvindende PRISMS med tilskuerens sanser og perception. Klassisk ballet, jazz og moderne dans blandes i denne komiske og virtuose danseforestilling iscenesat af den canadiske mesterkoreograf Benoît Lachambre.

’Prisms’ er skabt i samarbejde med den succesrige lysdesigner Lucie Bazzo i en serie af stærke, sexede, foruroligende scener. ’Prisms’ udforsker hvordan kroppe interagerer og kommunikerer. Hvordan afslører en fysisk tilstedeværelse sig selv? Hvordan stråler et legeme?

Stykket har siden 2013 begejstret det canadiske publikum med sin skønhed, friskhed og dristighed. Den intense sensoriske rejse er enestående som en mesterlig hyldest til dans, glæde og inderlighed.

’Prisms’ er essensen af alle Lachambres undersøgelser og ambitioner igennem hele sin karriere. Hans humor og bid er sprudlende i ’Prisms’. Udover den rene nydelse af sanserne, står værket også som en grundig og relevant forskning af sensoriske stimuli, herunder de mest ekstreme stimuli. Benoît Lachambre tilbyder et socialt – endda politisk – perspektiv på sanserne og kroppen.

’Prisms’ bevæger mennesker som en glædelig fejring af livet såvel som en hyldest til udøvende kunstnere. Dens legesyge, dens energi er smitsom. Stykket har mange niveauer af sansninger og forståelse, med henvisninger til skulptur, dans, film, billedkunst, musikalitet, køn og virkelighed. Dets rigdom af hentydninger og antydninger er næsten endeløs.

Forestillingen fra 2013 modtog den prestigefyldte pris ’Prix du CALQ for the Best Choreographic Piece’ for bedste canadiske danseforestilling i sæsonen 2013/2014.

Anmeldelser

"Prisms er fascinerende visuel underholdning på højt plan. En ren øjenlyst"
- Majbrit Hjelmsbo, Weekendavisen

"Her er ingen middelvej. Jeg satser det hele, for de 70 minutters intense oplevelse er vild. Vildt mærkelig. Vildt absurd, vildt smukt, vildt betagende og vildt belærende, for Montréal Danse har taget de klassiske ballet-etuder ind i syrehimlen og illustrerer fantastisk, grotesk og humoristisk hvad farver, lys og bevægelse gør ved den menneskelige hjerne - fra skulptur til Gollum."
- Iben Friis, Fyens Stiftstidende/Fyns Amts Avis

"...Et forrygende værk."
- Dfdanse.

“...Vækker alle vores sanser.”
- PatWhite.

“..."Prisms" skaber billeder, der vil blive ved med at hjemsøge os.”
- Local Gestures.

“...Det er svært at beskrive det mindeværdige i dette arbejde - det er mest af alt en fysisk oplevelse, hvor alle sanserne bombarderes, fascineres, pirres og rystes - det er den perfekte fusion af alle disse elementer. Performerne er betagende.”
- La Presse.