Reumertvinder: Årets Danser 2015 (Post No Bills)

POST NO BILLS er en solo om krisen som skabende transformator. En 'arte povera’ forestilling, der kanter sig ind lige der, hvor fatningen endegyldigt er tabt, og det nye ukendte knapt anes: Når mavepinen efter den kollektive vestlige konsumforstoppelse har fortaget sig. Når kårene er blevet knappe. Når skibskatastrofer har fundet sted, og den systemiske krises hærgen er blevet kronisk. Når vi ikke længere kan ignorere det helt fatale i at forveksle ekspansion med udvikling. Når valget står mellem død eller forandring. Og man godt ved, at det sidste ikke sker, med mindre man slår hul på skallen, punkterer hinden og skrotter fiktionen af virkeligheden. Lige der møder vi det afblankede illusionsløse menneske med tomme hænder. Slået hjem. Og fri til at genopfinde begyndelsen.

POST NO BILLS indskriver sig i rækken af X-act-producerede solo’er, der stiller skarpt på aspekter af den menneskelige eksistens.  Den undersøger krisen som skabende transformator. Og tager afsæt i eksistens-psykologiens tese om, at krise skal føre til kritik og ikke blot lides passivt.

 

Om Kitt Johnson X-act

Koreograf og danser Kitt Johnson er en ener på den danske danse- og performancescene. Gennem mere end 25 år har hun udviklet sit særegne kunstneriske univers: minimalistisk, ekspressivt og innovativt. Hendes arbejde er karakteriseret ved en ekstrem kropskontrol og en enestående fornemmelse for enkle, men effektive sceniske virkemidler, hvormed hun skaber intense fysiske billedtransformationer, der udforsker de dybeste lag af den menneskelige eksistens.

Kitt Johnsons baggrund er inden for atletik på eliteniveau, moderne og ny dans, contact improvisation, butoh, martial arts og tysk ekspressionistisk teater.

Kitt Johnsons varemærke er soloformen, men repertoiret spænder vidt og rummer også flere ensemble-forestillinger, Ny Cirkus- og stedsspecifikke værker samt en enkelt børne- og familieforestilling.

Læs mere på www.kittjohnson.dk