"Panic Day" er dagen, hvor du skal nå det hele: Bage speltboller til morgenmad, være en god søn, en endnu bedre mor, bestå din eksamen, blive månedens medarbejder, være din vens trofaste væbner, byens bedste elsker og verdens lykkeligste nyskilte – Er du klar?

Med nutidens panik som hovedtema, arbejder koreograf Stephanie Thomasen frit med sin unikke sans for det groteske og det komiske i den menneskelige sårbarhed: Det planlagte kolliderer med det uforudsete, og latterligt hysteri, monumentale angstanfald og ukontrollabel aggression opstår - men også skrøbelige pusterum og eftertanke.

Men hvad er det egentlig, vi vil opnå? Og er der overhovedet grund til at gå i panik?

ANMELDELSER

"Det er her, Stephanie Thomasen som kvindelig koreograf rykker ind i ligaen af kunstnere, som tør grave i sindets natsider og investere sig selv. (...) Det fine ved Stephanie Thomasens koreografiske sammensmeltning af sin egen baggrund fra moderne dans (hun er uddannet fra The Alvin Ailey School i USA) og hiphopdansens mere akrobatiske trick er, at hun formår at sætte hiphoppens dansetekniske ekvilibrisme ind i en udtryksfuld sammenhæng, så de netop ikke fremstår som trick. Når danserne flikflakker hen over gulvet eller roterer vildt på hænderne i en omvendt piruet, er de fysiske billeder på omtumlethed og svimmelhed, det at føle sig kastet rundt med, hvirvlet rundt med og ikke længere at have styr på, hvad der er op eller ned."
- Majbrit Hjelmsbo, Weekendavisen (læs anmeldelse)

"Der er heller ingen ende på opfindsomheden i Stephanie Thomasens knivskarpe koreografi (…). Alt sammen intenst og udtryksfuldt danset af det ustyrligt dygtige ensemble, der også tæller koreografen selv som eneste kvinde."
- Randi K. Pedersen, Teateravisen (læs anmeldelse)

* * * * * -
"Uppercut Danseteater bekræfter deres vedvarende kunstneriske nysgerrighed med den ret forrygende forestilling PANIC DAY."
- Michael Søby, CPHCulture (læs anmeldelse)

OM UPPERCUT DANSETEATER

Uppercut Danseteater blev grundlagt af i 1985 af Cher Geurtze og Sheila de Val, og har siden da haft børne- og ungdomsforestillinger samt danseworkshops for børn og unge som sit varemærke. Som et af de første moderne kompagnier i Danmark modtog Uppercut Danseteater offentlig støtte fra Statens Kunstråd. Sidenhen er kompagniets forestillinger blevet set af mere end 250.000 børn og unge i Danmark og i udlandet.

Uppercut Danseteaters stil ligger i grænselandet mellem urban contemporary dans og fysisk teater. Forestillingerne bryder ofte med den gængse opfattelse af moderne dans og skaber et spændingsfelt og en dramaturgisk linje, som er relevant for nutidens og fremtidens børn og unge. Kompagniet har en lang tradition for at samarbejde med forskellige gæstekunstnere, film- og teaterinstruktører, komponister og udenlandske koreografer.

Uppercut Danseteater har gennem årene skabt en lang række børne og ungdomsforestillinger, som er blevet vist i teatre, kulturinstitutioner, teaterforeninger, skoler og gymnasier landet rundt. Kompagniet opfører årligt ca. 120 forestillinger i Danmark. Derudover turnerer det med stigende aktivitet internationalt, bl.a. som Danmarks repræsentant i forbindelse med danske statsbesøg. Andre turnéer har bragt Uppercut Danseteater til bl.a. Shanghai, Paris, Budapest, New York, Berlin og Bologna.

Uppercut Danseteater har mange års erfaring med afholdelse af workshops for børn og unge. Her introduceres moderne dans til elever og deres lærere gennem forskellige undervisningstilbud i skoler og i børne- og ungdomsinstitutioner.

Website: Uppercutdance.dk