N.A.R.G. – North Arena Rumble Game, er en action-fyldt undersøgelse af mennesket og dets interaktion – en historie om at finde balance imellem individer, både i de nære relationer og i samfundet.

Balancerende på den gigantiske vippescene - The Turmoil - udfordrer danserne hinandens tilstedeværelse, lydhørhed og ligevægt; nøjagtigt som borgere i et moderne samfund. Brister balancen, vælter det hele. Mister vi lydhørheden tipper fundamentet. Men uden bevægelse skabes ingen udvikling og dynamik.

Don*Gnu ramte plet i 2012 med den Reumert-nominerede publikumssucces "Kvinde kend dit skab". Med "N.A.R.G." viser de nye sider af deres idérigdom - og kombinerer samtidig deres velkendte humor med dybde og musikalitet. Forestillingen er udviklet gennem workshops og offentlige smagsprøver i både Danmark og Finland, hvor publikum har vist stor begejstring, bl.a. på Store Torv i Aarhus på Dansens Dag 2014.

Forestillingen er støttet af Statens Kunstfond, Aarhus Kommune, Nordisk Kulturfond og Augustinusfonden.

Co-produceret af Bora Bora og Jojo - Oulu Dance Center.
Turné arrangeres i samarbejde med Turnenetværket og Scenkonst Sörmland.
Tak til Leif Halkjær.

I Bora Boras efterårssæson medvirker Don*Gnu også i den canadiske forestilling "Forgiveness".

 

Anmeldelser

"Det er tydeligt at se og mærke, at det undersøgende, legende og udfordrende har stået i centrum. (...) Som helhed emmer »N.A.R.G« af bevægelsesgejst og en rosværdig trang til på en spændende vippescene og med tanke på aggressioners positive energipotentialer at udforske og inddrage nyt land i danselandskabet. De to Don*Gnu-ledere Jannik Elkær og Kristoffer Louis Andrup Pedersen kan være stolte af den koreografi og iscenesættelse, som de har begået sammen med Christoffer Brekne."
- Århus Stiftstidende (læs hele anmeldelsen)

 

Om Don*Gnu

Don*Gnu - Physical Theatre er et kunstnerisk samarbejde, der fokuserer på dans og fysisk teater. Udtrykket er underholdende, direkte, udtryksfuldt og meget fysisk. Den kunstneriske trio ved roret i Don*Gnu består af koreograferne Jannik Elkær og Kristoffer Louis Andrup Pedersen og filmskaber Christoffer Brekne.

Kompagniet har tidligere lavet forestillingerne "As A Start", "Mænd i sandaler" og "Kvinde kend dit skab". Sidstnævnte meget populære Bora Bora co-produktion blev nomineret til en Reumert-pris og modtig Aarhus' publikumspris for scenekunst.

Kompagniets navn, Don*Gnu, er bygget op omkring paradokset; at være én og flere på samme tid. Don som individ og Gnu som flokdyr, beskriver forholdet og dynamikken i samarbejdet mellem individ og gruppe. At vi står til ansvar som individ, men kun forstår og lever i relation til andre. Forestillingerne har en naiv og direkte tilgang, som underbygges af en tilbagevendende refleksion og dyb menneskelig indleven.

Don*Gnu er huskunstnere hos Bora Bora.

Don*Gnus hjemmeside