Nu på Danmarksturné!

Fire dansere og et gigantisk vippebræt - en balancerende runddans gennem en rutsjebane af aggression og ømhed. Med N.A.R.G. har Don*Gnu sat alt på ét bræt.

På den roterende scene The Turmoil navigerer danserne i en verden styret af kun én lov - tyngdekraftens. Præmissen er enkel – ingen kan bevæge sig uden det påvirker de andre. Hvis de ikke er lydhør og balancen brister, så vælter det hele.

Fodfæstet er til konstant forhandling. Det er op til danserne at finde, skabe og holde momentet, der skaber den dynamiske balance, som er N.A.R.G.'s omdrejningspunkt og åndedræt.

Don*Gnu - Reumert-nominerede for "Kvinde kend dit skab" - begejstrede igen publikum ved N.A.R.G.s urpremiere i efteråret 2014. Her viste de nye sider af deres idérigdom - og kombinerede samtidig deres velkendte humor med dybde, musikalitet og en underliggende alvor. Forestillingen turnérer Danmark i foråret 2015.

Forestillingen er støttet af Statens Kunstfond, Aarhus Kommune, Nordisk Kulturfond og Augustinusfonden.

Co-produceret af Bora Bora og Jojo - Oulu Dance Center.
Turné arrangeres i samarbejde med Turnenetværket og Scenkonst Sörmland.
Tak til Leif Halkjær.

 

Anmeldelser

"Det er tydeligt at se og mærke, at det undersøgende, legende og udfordrende har stået i centrum. (...) Som helhed emmer »N.A.R.G« af bevægelsesgejst og en rosværdig trang til på en spændende vippescene og med tanke på aggressioners positive energipotentialer at udforske og inddrage nyt land i danselandskabet. De to Don*Gnu-ledere Jannik Elkær og Kristoffer Louis Andrup Pedersen kan være stolte af den koreografi og iscenesættelse, som de har begået sammen med Christoffer Brekne."
- Århus Stiftstidende

 

Om Don*Gnu

Don*Gnu - Physical Theatre and Film er et kunstnerisk samarbejde, der fokuserer på dans og fysisk teater. Udtrykket er underholdende, direkte, udtryksfuldt og meget fysisk. Den kunstneriske trio ved roret består af koreograferne Jannik Elkær og Kristoffer Louis Andrup Pedersen samt filmskaber Christoffer Brekne.

Kompagniet har tidligere lavet forestillingerne "As A Start", "Mænd i sandaler" og "Kvinde kend dit skab". Sidstnævnte Bora Bora co-produktion blev nomineret til en Reumert-pris og modtog Aarhus' publikumspris for scenekunst.

Kompagniets navn, Don*Gnu, er bygget op omkring paradokset; at være én og flere på samme tid. Don som individ og Gnu som flokdyr, beskriver forholdet og dynamikken i samarbejdet mellem individ og gruppe. At vi står til ansvar som individ, men kun forstår og lever i relation til andre. Forestillingerne har en naiv og direkte tilgang, som underbygges af en tilbagevendende refleksion og dyb menneskelig indleven.

Don*Gnu er huskunstnere hos Bora Bora.

www.dongnu.dk