ANG. COVID-19: Billetkøb og ankomst. Du kan trygt købe billetter til forestillingerne på Bora Bora. Læs mere her!

DEL AF MOVE YOUR MIND FESTIVAL

Se en hurtig oversigt over festivalprogrammet på moveyourmind.bora-bora.dk

Samtale med Monna Dithmer: Kunst, kulturshots og kritisk tænkning
Med Jesper de Neergaard.
Samtale den 29. oktober kl. 19:30 præsenteres sammen med danseforestillingen "Mass Effect" (27. oktober).
Præsenteres i samarbejde med FOF Aarhus.

OBS!!! Hvis du vil opleve samtalen skal du købe billet til "Mass Effect " den 27. oktober. Din billet gælder til både samtale og forestilling.

 

En samtale mellem Monna Dithmer, teater- og danseanmelder ved Politiken, Jesper de Neergaard, kunstnerisk leder af Bora Bora, og publikum.

Vi skal have kunsten ind i samfundsdebatten. Tiden råber på kritisk tænkning og konstruktive utopier. Det er jo det, kunst helt basalt kan: bryde ind med alternative måder at tænke og være i verden på.

Men hvordan bane vejen for, at det kan trænge langt stærkere igennem i den offentlige samtale? Her rangerer kunst og kultur lavt på politikernes prioriteringsliste, og samtalen kommer typisk til at handle om kunststøtte og tørre publikumstal, eller om hvor vi kan få det næste kulturshot.

Hvordan får vi skabt rammerne for en vital kritisk dialog, der engagerer både kunstnere, politiske aktører og publikum samt kunstkritikere og formidlere? I de etablerede medier som traditionelt debatforum er kunstkritik og formidling under massivt pres og har endnu ikke fundet kvalificerede ben at stå på i de nye medier.

Samtalen vil fokusere på, hvordan vi kan sikre et større offentligt engagement med afsæt i en fagstærk formidling og kritisk refleksion som vital drivkraft i udviklingen af vores kunst- og kulturliv. Frem for alt skal det handle om, hvordan vi skaber nye rum til samtale og konfrontation, der involverer publikum i en fælles kritisk dialog om alt det, kunsten har at bryde ind med.

Varighed på samtalen: 90 minutter.