ANG. COVID-19: Billetkøb og ankomst. Du kan trygt købe billetter til forestillingerne på Bora Bora. Læs mere her!

DEL AF MOVE YOUR MIND FESTIVAL

Se en hurtig oversigt over festivalprogrammet på moveyourmind.bora-bora.dk

----------------------------------------------------------------------------

Billetinfo:
27. oktober: Forestilling + Samtale med Monna Dithmer (29. okt.) (kun én billetpris: 250 kr.)
28. oktober: Forestilling (almindelige billetpriser)
----------------------------------------------------------------------------

Kondisko knirker, mens fødderne rammer gulvet og kroppe bevæger sig henover scenen. I denne højenergiske præstation deler syv atletiske dansere deres åndedræt, sved, formationer og rytmer i én fælles udfordring: Overgå de fysiske begrænsninger og transcendere som gruppe til ukendt formåen af kropslig kapacitet.

Mass Effect er en forestilling om kollektiv udholdenhed og gruppe-modstandsdygtighed. Er der en energisk masseeffekt, der sker, når grupper vælger kollektivt at forene sig? Hvordan presser grupper sig gennem ekstrem fysisk aktivitet? Hvordan overskrider vi os selv med støtte fra kollektivet?

Gruppedynamikken manifesterer sig via mønstre skåret ud i komplekse løbende formationer. Samarbejdet som team bliver nøgleelementet for gruppen, der skal tunes ind på den samme kropsrytme, når de presser deres fysiske tærskler. Sammen bevæger de sig ud over den totale udmattelse og opnår alligevel ny energi. "The second wind" på den anden side af muren er et uforudsigeligt fænomen, der opleves i sport og langdistanceløb, hvorved en atlet er forpustet og for træt til at fortsætte, men derefter pludselig finder styrken til at presse videre til en toppræstation med mindre anstrengelse.

Resultatet er en medrivende forestilling, der fylder rummet med vitalitet og glæde og efterlader publikum på kanten af ​​deres sæder, så de føler trang til at slutte sig til dem på scenen.

Dialog til d'sært

Er du nysgerrig på din egen og andres oplevelse?

På Move Your Mind festivalen tilbyder dig/jer at udvide din/jeres oplevelse efter hver eneste forestilling. Via en række eksperimenter med guidede samtaler med andre publikummer åbner vi for forskellige måder at at reflektere over din oplevelse på.

Samtalen ligger i umiddelbar forlængelse af forestillingen. Vi tilbyder desuden et glas vin/sodavand/øl til gengæld for din tid og dit bidrag til debatten.

Samtalerne foregår på dansk - Begrænset antal pladser.

DU TILMELDER DIG VED AT FORETAGE ET GRATIS "TILKØB", SOM DU AUTOMATISK BLIVER SPURGT OM, NÅR DU KØBER BILLET (INDTIL DER ER UDSOLGT AF PLADSER).

Anmeldelser

"At se MASS EFFECT er som at være vidne til en ultra-maraton kogt ned til 45 minutters performance. (...) Smukt, lækkert og enormt medrivende. Jeg sad nærmest og mistede pusten sammen med de medvirkende. Og jeg har lyst til at se MASS EFFECT igen og igen og igen. For mens de medvirkende tapper sig selv for energi, overfører de den samtidig til publikum, så man ikke kan undgå at forlade salen med ekstra lette skridt."
- En tur i kulturland (læs hele anmeldelsen)

★★★★★★
"...når danserne tager små pauser – hvor det virker som naturlige sceneskift – kunne man blandt tilskuerne kropsligt fornemme, at publikum også tog et dybt åndedrag i fællesskab ved fremvisningen af den glinsende sved, de spændte muskler – hvis ikke i sympati, så i ren indlevelse af hvad der udfoldede sig foran deres øjne. (...) Dobbeltprogrammet spiller kun kort tid på Bora Bora – så skynd dig!"
- Ungt Teaterblod (læs hele anmeldelsen)

★★★★★★
"Et hjerteslag ved siden af og forestillingen havde snublet hen ad gulvet, men det skete ikke, for hvert trin var koreograferet nøje og danserne fik det til at sidde lige i skabet. (...) Super intens og energisk oplevelse."
- Kulturnyt.net (læs hele anmeldelsen)

★★★★★
"Man bliver ikke kun glad i 'låget'. Hele kroppen kvitterer udtrykkeligt positivt på MASS EFFECT. (...) Dynamisk, medrivende og sjovt. MASS EFFECT fokuserer på fysisk udholdenhed, men så sandelig også på humør, sammenhold, legelyst og smittende positiv energi. (...)
- Århus Stiftstidende (læs hele anmeldelsen)

★★★★★★
"Hele publikum sad nærmest helt ude på spidsen af stolen, og man kunne fornemme hvordan vi fik mere og mere energi i takt med at vi levede os mere og mere ind i de fysiske ritualer på scenen. (...) En fuldkommen vidunderlig dobbeltforestilling fra Andreas Constantinou og HimHerandIt Productions, som jeg på det varmeste kan anbefale, hvis I nogensinde får chancen for at opleve det. Jeg var nødt til at se den to gange på samme uge, for jeg kunne ganske enkelt ikke lægge den fra mig, da først jeg havde oplevet det. Mesterværk."
- Kulturleben.dk (læs hele anmeldelsen)

★★★★
"Der er ingen tvivl om, at de syv dansere på scenen er i bedre form end gennemsnittet, og de bevæger sig fint over gulvet som en samlet masse. Kun akkompagneret af deres egne fodtrin og indimellem af deres stemmer. Det er imponerende, at de kan holde tempoet og energien oppe på så højt niveau så længe."
- Iscene.dk (læs hele anmeldelsen)

Om Himherandit Productions

HIMHERANDIT Productions er et af Danmarks førende queer-kunstkompagnier ledet af Andreas Constantinous kunstneriske vision. Deres kunstneriske praksis svinger mellem performance, fysisk teater, moderne dans, involverende/immersivt teater og store videoinstallationer. Kompagniet udvikler projekter, der skubber, provokerer og engagerer publikum ind i en diskurs omkring sociale emner som køn, seksualitet og identitet.

HIMHERANDIT er et "in-house" kompagni på Bora Bora i Aarhus, Danmark. Kompagniet præsenterer en bred vifte af værker nationalt og internationalt, såsom iscenesatte forestillinger, initiativer om samfundsengagement og queer arts festivalen The GENDER HOUSE Festival.

"Champions" og "Mass Effect" er de seneste kritikerroste forestillinger og de hidtil mest ambitiøse sceneværker af HIMHERANDIT Productions. Forestillingerne havde premiere som et dobbeltprogram i begyndelsen af ​​2020. "Champions" og "Mass Effect" tackler temaerne psykologisk, følelsesmæssig og fysisk modstandsdygtighed fra kontrasterende perspektiver.

HIMHERANDIT Productions vandt Aarhus' Applaus-prisen for The GENDERhouse Festival (2019) og blev nomineret tre gange til Reumert-prisen for "Champions" og "Mass Effect" (2020), "GARDEN" (2018) og "WoMAN&WOMAN" (2017). Kompagniet er to gange præmieret af Dansk Kunstfond for "The WOMANhouse" (2015) og "ReDoing GENDER" (2014) og er to gange blevet udvalgt det europæiske Aerowaves-netværk af danseteatre som et prioriteret dansekompagni med forestillingerne "The WOMANhouse" (2016) og "WOMAN" (2017).


Kunstneriske leder Andreas Constantinou

Andreas Constantinou er kunstnerisk leder af HIMHERANDIT Productions. Han har mere end 21 års professionel erfaring som kunstnerisk leder, koreograf, instruktør, performer og performancelærer. Andreas var kunstnerisk samarbejdspartner og performer for Punch Drunk Theatrical Experiences mellem 2004 - 2006 og skabte roller til produktioner som "Sleep No More" og "The Fire Bird Ball". I 2006 besluttede Andreas at fokusere primært på sin egen kunstneriske praksis med HIMHERANDIT Productions og har siden præsenteret kunstneriske værker i teatre, gallerier og festivaler og turneret i Europa.ndreas har arbejdet hård på at opbygge og udvikle Queer-kunsten i Aarhus siden 2009. Hans kunstneriske praksis består af store professionelle værker i krydsfeltet mellem performancekunst, involverende/immersivt teater, videoinstallation, koreografi og "live art". Hans kunstneriske praksis ville bedst kunne beskrives som rå, konfronterende og meget udformet. Ofte bygger hans kunstneriske projekter bro mellem forskellige europæiske lande gennem internationalt samarbejde mellem kunstnere og organisationer.

Andreas leder hvert pr samfundsengagerende projekter dedikeret til at støtte marginaliserede samfund med titlen: Talking GENDERS-projekter, som er engagementsprojekter designet til at tilbyde forskellige samfund muligheder for at udvikle kunstnerisk praksis i professionelle og sikre miljøer. Talking Genders-projektet har fundet sted i Danmark, Storbritannien og Frankrig.

Andreas leder også festivalen The GENDERhouse Queer Arts Festival, der er dedikeret til at støtte udviklingen af ​​"queer arts" i Aarhus. Festivalen har fokus på at bringe sociale temaer om køn, seksualitet, identitet og mangfoldighed til at fokusere gennem kunstværker, der trodser tradition eller genre-normitivitet og søge autentiske udtryk, der findes mellem kunstneriske grænser.

Andreas Constantinou har været in-house kunstner på Bora Bora siden 2013.

Website: www.himherandit.com

Photo: Johanne Teglgård Olesen