UDSTILLING I VINTERFERIEN

OBS!
Åbent kl. 11.00-16.00.
Billetsalg kun i døren - 30 kroner.

Kom med indenfor og gå på opdagelse i den nordiske natur. Oplev nordlys, horisontens høje bjerge, sprudende lava og kæmpe ismasser. Helt uden at blive hverken brændt eller våd! I denne magiske vandring, kan du opleve selvlysende, farvede tekstiler og mønstre. Stoffer og former. Alt sammen tilsat lyd, lys og bevægelse.
Det er bogstaveligt talt - naturen på stoffer. Kun din egen fantasi sætter grænser.
Udstillingen består af 8 installationer af stoffer og lys, som er inspireret af den nordiske natur. Tekstilerne bevæger sig ved hjælp af luftstrømme, så lyset ændrer stoffernes karakter og gør dem levende.

For børn og voksne i alle aldre (fra ca. 6 år og op).

MERE INFORMATION

Inspireret af arktiske naturfænomener og naturoplevelser i området omkring den nordislandske fiskerby Skagaströnd, har tekstilkunstner Anna Rosa Hiort-Lorenzen og koreograf Kasper Daugaard Poulsen samlet og omsat en række indtryk og motiver til en “tekstil iscenesættelse” af den magiske natur.

Det er fascinerende og bjergtagende fænomener som det pulserende nordlys, horisontens bjerge og knagende isbræer, lava, myriader af langsomtvoksende mosarter og havets omskiftelighed, der fortolkes i farvede tekstiler, mønstre, lyd og fosforescerende pigment. Med særskilte lydspor samt skiftende vind- og lysforhold er rammen sat for en forbløffende og fascinerende magisk vandring gennem udstillingen.

Udstillingen består af 8 værker, som er inspireret af eller afbilder et element fra den nordiske natur. Dette naturelement belyses med fakta, det perspektiveres med en fiktion, og det præsenterer en fortolkning af sit motiv, både i lys og i mørke. Ved at tilsætte tekstilerne en tilrettelagt luftstrøm, ændrer de i de skiftende lysforhold karakter og stoflighed og bliver med ét organiske, levende. De besjæles.

Sådan er nemlig værkernes natur: man ser dem i lys og tror, man kender dem. Men når lyset slukkes, forvandles de, og kun publikums egen fantasi sætter grænserne for deres fortolkning af det scenarie, der udspiller sig for øjnene af dem.