"Liaisons" er et nyt værk af den danske koreograf Marie Topp, som kritisk reflekterer over hvordan vores sansning påvirkes af sociale og politiske strukturer. Fra et feministisk udgangspunkt undersøges synssansen - synets betydning og blikkets magt. Hvordan oplever vi forskellen på den direkte øjenkontakt og det uskarpe blik?

Publikum sidder på scenen i en halvcirkel omgivet af lyd. Vibrationerne fra musikken kan mærkes i kroppen. Næsten som en berøring. Publikum oplever dansernes langsomme bevægelser helt tæt på.

De to dansere stirrer ud i et tomrum. Vi ser en relation; kvinden og manden, men på samme tid er de ens, kønsløse. Kroppene synker langsomt ned med ryggen mod gulvet. Øjnene ser sig om. Næsten flyder ud i rummet. Blikkene mødes, men ser intet. Kvindens krop flyder, som om den savner tyngde til trods for at den ligger på jorden.

Arbejdet med "Liaisons" blev startet under Bora Boras residency-program Inspirationsrummet med ophold i Aarhus samt på Vestjyllands Højskole. Arbejdet fortsatte siden på MDT i Stockholm og i Skåne på Milvus Artistic Research Center. 

Holdet bag forestillingen består foruden koreograf Marie Topp af danserne Kenneth Bruun og Olivia Riviere, samt Julia Giertz (lyd), Mårten K. Axelsson (lys) og Igor Dobricic (dramaturgi). Deres kunstneriske samarbejde kendetegnes ved at musikken, dansen og lyset ligestilles i en samlet tværmedial komposition.

 

Hør Friktion podcast med Marie Topp

 

Anmeldelser

"Til musik der mest er en stærk vibrerende brusen, men ind imellem er sfæriske klange, samt en lyssætning som skiftevis formørker og skiftevis lyser op, rokker Topp ved og undersøger forholdet mellem objekt og subjekt, betragteren og det betragtede."
- Svenska Dagbladet