Dukketeater som et musikalsk billeddigt over krigens rædsler.

Med udgangspunkt i den fulde Shostakovichs 7. symfoni (1941) - "Leningrad Symfonien" - vokser dukketeater ud af symfonien og viser en poetisk, sanselig historie om en familie i Leningrad under belejringen.

"Jernring" er et billeddigt, til et fantastisk musikværk. Musikken bærer os igennem hele historien og publikum kan glæde sig til at blive ført igennem Shostakovich 7. symfoni i et bombardement af sanselige, groteske og rørende billeder bl.a. med Stalin som poledanser og døden i groteske skikkelser. Symfonien blev et vartegn for udholdenhed, mod, overlevelse og et beredskabsværk som skulle opmuntre det belejrede Leningrads indbyggere og blive et symbol på det sovjetiske folks kamp på de allieredes side.

Bådteatrets dukketeaterensemble har med forestillingen Jernring igen givet sig selv en udfordring - skab et værk hvor en hel symfoni spilles uden pauser eller ekstra lyd og tekst. Brug kun symfonien til at skabe billeder.

Anmeldelser

"Skræmmende forfærdelig, men også overjordisk smuk i sære drømmeglimt; som nærdødsoplevelser udsat for instrumenter. (...) Rolf Heim er en dreven dramatiker. Han forstår at gøre os interesserede i sine dukker, længe før vi fatter, hvad forestillingen egentlig handler om. Og dukkemageren Rolf Søborg Hansen har igen skabt dukker, der er så fascinerende og sympatiske og samtidig så skræmmende og ensomme, at man ikke kan lade være med at stirre på dem."
- Anne Middelboe Christensen, Information.

* * * *
"Når man sidder i Bådteatrets bund, kommer lidelserne for alvor tæt på. Dukkerne virker ikke sjældent mere levende end mennesker. Historiens egentligte stjerner forbliver de fire førere - ikke sjældent i gang med én og samme dukke. (...) Men mødet med Shostakovichs musik og sultens kulsorte konsekvenser gør Bådteatrets prisbelønnede forestilling gennemført gribende."
- Søren Schauser, Berlingske Tidende.

* * * *
"Man sidder med beundring for gruppens fire dukkeførere, der utroligt dygtigt formår at lade egne arme og ben levendegøre de markante dukker. (...) Oplevelsen er sjælden og særegen."
- Knud Cornelius, Frederiksborg Amts Avis.