OBS! Kort foredrag efter forestillingen den 3. april. Læs mere længere nede.

Drømmen om alderdommen og frygten for at nå den.

’Livet er flygtigt’ og DON GNU mærker det stigende tempo og tidens forfald, der konstant stikker dem begmænd, som hård kuling fra vest. Og selvom livets soundtrack har lært de efterhånden halvgamle lemmer nok så mange forbudte trin, indhenter tyngdekraften dem - hårdt og ubarmhjertigt, så de snubler og mister deres ellers så elegante fodfæste.

I en kamp mod tiden, kaster de sig derfor ud i en hæsblæsende akrobatisk jagt efter det grå guld og for at finde det smukke i tidens forfald.

Halsbrækkende krumspring, musikalsk poesi og humoristisk selverkendelse er fundamentet i denne tragikomiske tvekamp mod den bittersøde alderdom!

Produceret af Don Gnu og co-produceret af Bora Bora samt Holbæk Teater.

Anmeldelser

"To bedagede alfahanner kæmper på liv og død i grotesk slowmotion. Det er et ømt syn. (...) Her gælder guldjagten selve kernen i livets gyldne øjeblikke: Kærligheden, venskabet og frihedsdrømmen, levet ud til allersidste sekund. (...) Bentøjet skranter og bævrer usikkert - men tag ikke fejl! Kampgejsten kører for fuld damp. (...) Helt suverænt løfter Don Gnu forestillingen op i en anden sfære med surrealistiske erindringsglimt, hvor vi ser et lykkeligt livsforløb passere forbi i en rullende billedstrøm."
- Majbrit Hjelmsbo, Weekendavisen

★★★★★★
" Kort sagt indeholder forestillingen alt det, som jeg synes, at god kunst skal have: underholdning, humor, rørende momenter og stof til eftertanke. (...) Den skal opleves."
- Scenekanten

★★★★★
"DON og GNU tager endnu engang røvgardinerne på os alle sammen."
-
Kulturtid

★★★★★
"Originalt og perlende poetisk."
- 8000.dk

★★★★★★
"I sin helhed fremstod forestillingen som en stor krammer til livet og mennesket og gav mig en masse stof til eftertanke med på vejen. Det haster med det kys."
- Wrdsmth

Foredrag om aldring den 3. april

Efter forestillingen onsdag den 3. april får vi besøg af cand. psych. og lektor Kristian Park Frausing fra VIA University College.
Han vil fortælle om frygten for alderdommen og den normale aldring både fysisk og psykologisk. Hvad kan kroppen, hvad kan den ikke, hvad sker der med tænkningen, hvor godt har vi det egentligt, og hvad afgør, om vi er glade og tilfredse? Hør ham fortælle lidt i denne video.
Derefter åbner vi op for en snak med publikum, hvor Don Gnu også deltager.

Om Don Gnu - Physical Theatre & Film

DON GNU - Physical Theatre & Film er et kunstnerisk samarbejde, der fokuserer på dans og fysisk teater på scene og i film. Udtrykket er underholdende, direkte, udtryksfuldt og meget fysisk.

Forestillingerne har en naiv og direkte tilgang, som underbygges af en tilbagevendende refleksion og dyb menneskelig indleven. De taler til et bredt publikum og DON GNU er derfor et oplagt sted at starte for publikum, der ikke før har set dans og eksperimenterende scenekunst, ligesom forestillingerne ofte gør et stort indtryk på det unge publikum.

Den kunstneriske ledelse i DON GNU består af koreograferne Jannik Elkær og Kristoffer Louis Andrup Pedersen.

Kompagniet har tidligere lavet forestillingerne "As A Start" samt trilogien "Mænd i sandaler", "Kvinde kend dit skab" og "M.I.S. - natten lang". "Kvinde kend dit skab" blev nomineret til en Reumert-pris og modtog Aarhus' publikumspris for scenekunst. Derudover har Don Gnu også skabt "N.A.R.G. - North Arena Rumble Game", som i 2016 blev udvalgt til som én af Aerowaves Twenty. I 2017 producerede Don Gnu den meget velmodtagede performance "Human In Balance" støttet af og lavet til de to europæiske kulturhovedstæder Aarhus (Danmark) og Pafos (Cypern).

Udover omfattende turnévirksomhed indenfor landets grænser, har DON GNU også præsenteret deres danseforestillinger i Sydkorea, Canada, Belgien, Holland, Skotland, Tyskland, Sverige, Norge, Finland, Litauen samt på Cypern og Cuba.

Don Gnu er huskunstnere hos Bora Bora.

www.dongnu.dk