UDSOLGT!

Dansk Danseteater inviterer publikum indenfor til to forskellige værker af koreografen Tim Rushton.

"Ildfuglen" indledes af en lille koreografisk appetitvækker kaldet ”Men in Coats”, som danses til toner fra den New York-baserede komponist Philip Glass.

Aftenens premiere er Tim Rushtons nye udgave af Ildfuglen. Den oprindelige ballet (L'Oiseau de Feu) blev uropført i Paris i år 1910. Premieren var begyndelsen på et spirende samarbejde mellem komponisten Stravinskij og Ballet Russes’ kunstneriske leder Diaghilev.

De to modernister Stravinskij og Diaghilev forstod at kombinere musik, koreografi og mise-en-scène på en radikal, ny måde, som fik betydning for hele måden at skabe balletkunst på. Tim Rushtons bevægelsessprog kombinerer den moderne dans’ flow med klassisk teknik, og netop derfor har han en lidenskabelig forkærlighed for Stravinskijs kompositioner. I Rushtons Ildfuglen er iscenesættelsen nutidig og trinnene moderne, mens musikken er, som vi kender den.

Program:
Men In Coats (15 min)
Ildfuglen (45 min)

OBS! Der er introduktion på scenen en time før forestillingen (kl.19.00).

Anmeldelser

Pressen skrev følgende om premiereudgaven med Copenhagen Phils 70 mand store symfoniorkester og prolog med Jens Jørn Spottag. Udgaven af forestillingen, der er på turné og kommer på Bora Bora, er uden orkester og prolog. Til gengæld vises "Men in Coats".

5 stjerner fra Jyllands Posten ”Magiske dansebilleder.”
5 stjerner fra Frederiksborg Amts Avis ”Alle sejl er sat for at gøre ”Stravinskijs Ildfuglen” til en begivenhed i forårssæsonen, og det er lykkes!”
5 stjerner fra Gregers DH ”Rushton og hans dansere skaber trin og forløb præcist og sublimt, der får musik og dans til at forenes.”
5 stjerner fra CPH Culture ”Ildfuglen slår gnister.”
5 stjerner fra Out and About
4 hjerter fra POLITIKEN ”Ildfuglen er et mørkt vingeskudt, sensuelt kræ, der slæber sig mere langs jorden, end hun bevæger sig opad, imod himlen. Det er stærkt.”
4 stjerner i Børsen ”Danserne er fremragende i Ildfuglen”
4 stjerner i Berlingske ”Allesandro Sousa Pereira træder stærkt i karakter som Tyranen med de store og magtfulde bevægelser. Og Lucia Pasquini er smuk og ekspressiv som den unge forelskede pige med det flammerøde hår.”
4 stjerner fra Kristeligt Dagblad ”De ni dansere bevægede sig med suveræn smidighed omkring på den store scene med den spanske danser Elena Martinez Ibar som en sortklædt, på én gang dæmonisk og dårende dejlig ildfugl.”
Information ”Flammende flot Ildfugl.”

Om Dansk Danseteater

Dansk Danseteater er Danmarks største kompagni inden for moderne dans, og har siden sin etablering i 1981 bidraget til at sætte moderne dans på det kulturelle landkort. Udover at producere stationære forestillinger i København driver Dansk Danseteater en omfattende turnévirksomhed både nationalt og internationalt.
Dansk Danseteater opfører mellem 70-90 forestillinger om året. Disse spænder over et bredt spektrum - fra store sceneproduktioner, over open air forestillinger, som Copenhagen Summer Dance i Københavns Politigård og Louisiana Dance, til mindre og mere eksperimenterende opsætninger. Dansk Danseteater udfordrer det gamle med det nye, favner det klassiske og det moderne.
Tim Rushton har siden 2001 været kunstnerisk leder. Dansk Danseteater har residens i Dansehallerne på Carlsberg.

Dansk Danseteaters hjemmeside

Hent undervisningsmateriale til skoler på dette link