Danmarkspremiere!

HUMAN IN BALANCE – fra vals til Zembekiko

DON GNU har endnu engang sat alt på et bræt! Balancerende på den gigantiske vippescene The Turmoil, lader vi både dansere og borgere fra Aarhus og Pafos udforske mennesket som individ og medborger i et fælles Europa, hvor ingen kan bevæge sig uden at påvirke de andre

Ved første øjekast ligger de to Europæiske Kulturhovedstæder i 2017 Aarhus og Pafos langt fra hinanden. Men hvordan ser virkeligheden i den charmerende cypriotiske hovedstad ud for den almindelige borger, og er der nogle fællestræk til hverdagen i vores lille aarhusianske storby?

Oplev krydsfeltet mellem den åbne himmel, bagende sol og organisatorisk kaos på Cypern - og de velstrukturerede, kølige nordiske efterårsnuancer, der danner rammen om det levede liv i Danmark. En kraftfuld og poetisk forestilling, der forener de skæve taktarter fra den græske Zembekiko med den velkendte, flydende vals.

Gennem livemusik, dokumentariske videoprojektioner og dansere fra Pafos bringes Cypern til Danmark, og på den halv tons tunge roterende vippescene sættes fokus på hvordan, vi som mennesker kan genfinde balancen i et Europa, der står over en række store økonomiske og samfundsmæssige udfordringer.

En del af European Capital of Culture 2017
- Præsenteres i samarbejde med cypriotiske Dance House Lemesos og Bora Bora