Den Reumert-nominerede succesforestilling fra Kulturhovedstad 2017 vender tilbage!

OBS! Særlig mad-event den 5. juni! Læs længere nede.

Oplev et magisk sammensurium af ekstremsport, komedie og kunst, når DON GNU sætter alt på et bræt! Hovedpersonen er et gigantisk halv tons tung roterende balancebræt. Et kunstværk i sig selv - men også en kraftfuld og poetisk visualisering af de menneskelige relationer.

Med live-musik, vilde stunts og danserne balancerende på det gigantiske balancebræt opstår magien, og fortællingen om magt, balance og ubalance mellem mennesker. Den åbne himmel, bagende sol og sydens hverdagskaos møder de velstrukturerede, kølige nordiske nuancer, der danner rammen om det levede liv i Skandinavien, i en nervepirrende balanceakt mellem det skæve og det regelrette, mellem orden og kaos - og mellem mennesker og dets mange forskellige kulturer.

En poetisk, fysisk og musikalsk fortælling, der minder os om, at vi ikke kan bevæge os - uden vores adfærd påvirker andre.

HUMAN IN BALANCE blev oprindeligt udviklet som en del af European Capital of Culture 2017 i samarbejde med cypriotiske Dance House Lemesos og Bora Bora - Dans og Visuelt Teater.

Mad-event 5. juni

Det er muligt at købe en tillægs-billet til "Human In Balance" den 5. juni, som giver adgang til en helt speciel kulinarisk oplevelse den aften.

I forbindelse med Europæisk Kulturregions Kulturfestival Genopdag i juni 2019, vil Institute of Meals i Ebeltoft holde den første biennale for måltidet i verden. En af disse biennale-events laves i samarbejde med Bora Bora, hvor madkunster Jakob Vinkler (Smag, Det Grænseløse Køkken, Det Gastronomiske Turistkontor, Fish A Deli Circus) skaber mad, der på flere måder er inspireret af aftenens forestilling.
Før forestillingen (kl. 18:00) serveres den skønneste mad og det enkelte bords gæster supporterer hinanden med den største nydelse som formål. Ligesom forestillingen er middagen en ”fusion” mellem cypriotisk og dansk kultur. Efter forestillingen vil der blive serveret et glas, og der vil være mulighed for at få en snak med kunstnerne.

Pris for middag og drikkevarer er 350 kroner - oven i din valgte billetpris. Efter at have puttet dine forestillings-billetter i indkøbskurven vil blive spurgt om du til tilføje madbilletter.

Anmeldelser

★★★★★★
"Et festfyrværkeri af en danseforestilling."
- Aarhus Stiftstidende

★★★★★★
"En utrolig kraftfuld oplevelse."
- Den4væg

"Det er dans, gøgl og humor i en genial blanding. DON GNU rocker!"
- Weekendavisen

★★★★
"DON GNU som står bag forestillingen, har altid været gode til at få mig til at grine, og denne forestilling er ingen undtagelse."
- 5stjerner

Om Don Gnu - Physical Theatre & Film

DON GNU - Physical Theatre & Film er et kunstnerisk samarbejde, der fokuserer på dans og fysisk teater på scene og i film. Udtrykket er underholdende, direkte, udtryksfuldt og meget fysisk.

Forestillingerne har en naiv og direkte tilgang, som underbygges af en tilbagevendende refleksion og dyb menneskelig indleven. De taler til et bredt publikum og DON GNU er derfor et oplagt sted at starte for publikum, der ikke før har set dans og eksperimenterende scenekunst, ligesom forestillingerne ofte gør et stort indtryk på det unge publikum.

Den kunstneriske ledelse i DON GNU består af koreograferne Jannik Elkær og Kristoffer Louis Andrup Pedersen.

Kompagniet har tidligere lavet forestillingerne "As A Start" samt trilogien "Mænd i sandaler", "Kvinde kend dit skab" og "M.I.S. - natten lang". "Kvinde kend dit skab" blev nomineret til en Reumert-pris og modtog Aarhus' publikumspris for scenekunst. Derudover har Don Gnu også skabt "N.A.R.G. - North Arena Rumble Game", som i 2016 blev udvalgt til som én af Aerowaves Twenty. I 2017 producerede Don Gnu den meget velmodtagede performance "Human In Balance" støttet af og lavet til de to europæiske kulturhovedstæder Aarhus (Danmark) og Pafos (Cypern). Senest har kompagniet produceret forestillingerne "A Snowball's Chance In Hell" og "Jagten På Det Grå Guld".

Udover omfattende turnévirksomhed indenfor landets grænser, har DON GNU også præsenteret deres danseforestillinger i Sydkorea, Canada, Belgien, Holland, Skotland, Tyskland, Sverige, Norge, Finland, Litauen samt på Cypern og Cuba.

Don Gnu er huskunstnere hos Bora Bora.

www.dongnu.dk