Den prisvindende danseperformance HOODS befinder sig i grænselandet mellem forestilling og installation, og tager form som et møde i en hemmelig orden. Ved ankomsten bliver publikum iført et kostume og føres ind på scenen, som er levende af kroppe, lys og lyd. Her må publikum frit bevæge sig rundt og selv opsøge forskellige koreografiske, scenografiske og lydlige forløb i et rum, hvor det okkulte møder det langtrukne og dødelige, og døde kroppe flyder over hinanden i et landskab i opløsning.

OBS! Der er kun 28 pladser til hver forestilling. Vi opfordrer derfor publikum til at købe billetter i god tid.

 

Ingri Fiksdal og Signe Becker modtog Dansekritikerprisen fra Norwegian Critics’ Association 2013/2014 for HOODS.

Fra Kritikerlagets begrundelse:

«Om ikke all verden blir en scene, så konverterer Hoods scenerommet til en møteplass hvor både scenografi og koreografi blir omsluttende. Siden publikum er fri til å bevege seg i rommet – stå, sitte, ligge, gå, danse – hvor vi vil, så kan også koreografien forplante seg i kroppene våre på en annen måte. (…) så utfordrer Hoods koreografibegrepet og hva dette innebærer. Som tilskuer kan man tilnærme seg Hoods fra ulike hold, og som dans eller koreografi er den tvetydig og har et sosialt aspekt med assosiasjoner til nattklubbsdans. Fiksdals koreografi og Beckers scenografi åpner opp for et samspill mellom utøvere og tilskuere, uten at det oppleves intimiderende.»

 

Om holdet bag HOODS
Ingri Fiksdal
er uddannet danser og koreograf. Tidligere produktioner som The Orchard Ballads, Night Tripper og BAND har alle haft premiere på Black Box Teater i Norge. Hendes værk har turneret i Norge og internationalt til spillesteder som MDT, Kampnagel, Brüt-kunstlerhaus og Armory Show i New York.

Signe Becker er scenograf og kunstner og hendes arbejde omfatter teater, performance, danseproduktioner og egne kunstprojekter. Siden 2006 har Becker været fast scenograf for Verk Produksjoner, hvor to af produktionerne har vundet Heddaprisen for Årets forestilling. I 2013 var Becker nomineret til Heddaprisen for årets scenografi for Stalker og Build Me A Mountain.

Signe Becker, Ingri Fiksdal og Ingvild Langgård vandt Natt&Dags Oslopris for årets scenekunst 2012 med forestillingen Night Tripper.

CO-PRODUKTION: Kedja Wilderness Residency, Black Box Teater, Oktoberdans/BIT Teatergarasjen, MDT Stockholm, New Theatre Institute of Latvia, Kunsthøgskolen i Oslo / Program for kunstnerisk utviklingsarbeid.

STØTTET AF: Kulturrådet, Fond for lyd og bilde, Fond for utøvende kunstnere og Det norske komponistfond.

 

Tilbage til Bora Bora Platform