URPREMIERE I AARHUS FESTUGE!

OBS! Artist talk efter forestillingen torsdag d. 5. september. Jon R. Skulberg i samtale med Signe Klejs.

"For Ever Four Seasons" er et musikalsk, koreografisk og eksistentialistisk værk, der insisterer på langsomheden, som en modstand mod vor tids hurtigt accelererende verden. Hvad er menneskets rolle i den antropocæne tidsalder? - tiden, som vi befinder os i nu, hvor vi påvirker planeten direkte. Det er det grundlæggende spørgsmål, som Jon R. Skulberg og Convoi Exceptionnel vil behandle i "For Ever Four Seasons".

Convoi Exceptionnel ønsker at give publikum en sanselig oplevelse, som stryger både med og mod hårene.

Den ene danser Kenzo Kusuda har aflagt sig menneskets bevægemønster for at optaget "naturens" grundform. Den anden danser Marianna Kavallieratos er en krop der vandrer i et muligt og voldsomt fremtidsbillede - i et umuligt forsøg på at skabe et forhold til en omverden og en "natur", der ikke længere ligner sig selv.

Deres tilstande forankres i nykomponerede værker af celloduoen Soma & Lil og komponist og lydkunstner Kristian Hverring. Jon R. Skulbergs iscenesættelse, scenografi og lys inviterer publikum til en serie nærværsbilleder i konstant langsom forandring.

OBS! Det vil forekomme brug at stroboskoplys enkelte steder i forestillingen.

Anmeldelser

"De sidste livskramper er butohsk koreograferet. Det er smukt og grumt. (...) Alle danseteatrets virkemidler er dikotomisk skarpt opdelt i hvid og sort, lys og mørke, larm og stilhed, alene og sammen, blind og ser. Bevægelse og død. Der er ingen nuancer. Vi er vidner til langsomt fremkaldte æstetiske billeder af overlevelse."
- Nanna Rohweder, Iscene.dk (læs mere anmeldelsen)

Om Convoi Exceptionnel

CONVOI EXCEPTIONNEL er en nordisk produktionsplatform, der fokuserer på tværfaglighed og rumligt-somatisk forhold inden for teater, opera, koreografi og installation.

Forestillingerne er udviklet med et stærkt visuelt blik ved at afbalancere visuelle midler, lyd og musik til en holistisk enhed, der er i et forhold til en eller flere fysiske kroppe.

I en formaliseret æstetik er ofte stillede spørgsmål: Hvad er tempoet i dette rum? Hvordan udsættes tiden? Hvad er stillhed? Potentialet i 1: 1-skala-forholdet mellem kunstnerne og publikum er Convoi Exceptionnels centrum for opmærksomhed.

Convoi Exceptionnel blev grundlagt i 2016.

Om Jon R. Skulberg

Jon R. Skulberg (1985-) er en norsk kunstner med base i København. Skulberg er uddannet scenograf fra Norwegian Theatre Academy, Fredrikstad og Institute of Dramaturgy, Aarhus University and Dance Studies, Copenhagen University. Han arbejder som scenograf, koreograf og scenograf.

Skulberg har samarbejdet med Kirsten Dehlholm og Hotel Pro Forma om flere produktioner, seneste Parsifal, Poznan Opera (2013), Rienzi. Rise and Fall, Letlands National Opera (2014) og Rachmnainov Troika, La Monnaie / De Munt (2015).

Foruden sit samarbejde med Hotel Pro Forma er Skulberg anden halvdel af JULI / JON, en koreografiduo. I 2016 grundlagde Skulberg Convoi Exceptionnel.

Jon R. Skulbergs værker er udført og udstillet i Oslo, København, Bruxelles, Aarhus, Poznan, Riga, Berlin, Warszawa, Moskva og Prag.