Executed stories er en story-telling-performance om henrettelse igennem menneskets historie - skiftevis med bødlens og den henrettedes udgangspunkt. For den henrettede er henrettelsen endegyldig, men for bødlen kan det give ham en stolthed som kompetent udfører af en officiel gerning. Forestillingen fortæller en række livshistorier om forskellige mennesker fra forskellige tider - nogle endte som bødler, andre som henrettede.

Forestillingens tone er neutral og faktuel, men ikke uden humor: "Hey, lad os lege "Hangman"! Lad os demonstrere henrettelsens top 10 sammen!" Og der er et lotteri: Hvad ville du spise som dit sidste måltid?

Juha Valkeapää vil udfordre sit publikum til at tage del - til at blive rystet igennem og finde ind til sin egentlige holdning til emnet. Henrettelser er måske ikke det hotteste emne i vesten, men så længe stater udlever det, så er det værd at tale om.

Executed Stories bliver skabt af ord, simple handlinger, sange, et vægtæppe, tegninger, billeder, dukker og det sidste måltid.

Produceret af Juha Valkeapää’s Voice.

Co-produceret af Baltic Circle.

Executed Stories er en co-produktion skabt i samarbejde med det internationale netværk SAMARA med støtte fra Mobilitetsprogrammet fra Kulturkontakt Nord.

Forestillingen bliver vist i samarbejde med GalleriV58.

LOGO FÆRDIG, GalleriV58

Tilbage til Bora Bora Platform