Urpremiere!

"EN SOM HED" er et enkeltmandscirkus om ensomme mennesker, der rummer 5 fysiske monologer med hver deres vinkel på ensomheden. En solo performance skabt af koreograf Helle Bach i tæt samarbejde med performer og Reumert-modtager Bo Madvig (bedste danser 2017). Nænsomt og med humor dissekerer forestillingen ensomhed og ensomme mennesker.

"EN SOM HED" starter i den uro, der er vores krops instinktive reaktion på at blive stækket i sin umiddelbare trang til kontakt - for at kunne leve godt!

Så velkommen til det kaos af reaktioner den enkelte oplever stillet ansigt til ansigt med ensomheden.

"EN SOM HED" griber fat i tabuet og mennesket bagved ensomhedens hårde og upersonlige tal, fakta og statistikker. Her er fokus på alt det liv, der leves gemt i mangel på at blive set, i mangel på tilhørsforhold, i mangel af social sammenhængskraft - liv udspillet i den farlige og giftige cocktail, som er ensomhedens anatomi.

"EN SOM HED" er en del af dadadans’ fortløbende arbejde med temaet ensomhed, som er samlet under navnet CIRKUS Ensomhed. Projektet rejser gennem ensomhedens anatomi fra 2017 igennem 2019/20.

"EN SOM HED" er en co-produktion mellem dadadans og Bora Bora - og er produceret med støtte fra Aarhus Kommune og Statens Kunstfond.

Obs! Forestillingens tekst er på dansk.

 

I "EN SOM HED" møder du


Jens - der fylder sin kalender med alt fra crossfit til skinkesmagning...
Nicklas - der savner at nogen rører ved ham.
Palle - der er alene i dagligstuen.
Viggo - der tvivler på, om han synes, det er smukt eller  pisse irriterende, når andre kysser i det offentlige rum.
Mark  - der prøver at se ensomheden i øjnene.

Om dadadans

dadadans er grundlagt af koreograf Helle Bach. dadadans’ forestillinger er produceret med et overordnet fokus på ”de menneskelige livsbetingelser” samt en grundlæggende interesse for de historier vores kroppe bærer. Helle Bach ønsker med sine forestillinger at få publikum til at grine og græde ved at vise livets banale realiteter og dets poetiske skønheder.

dadadans har senest præsenteret følgende forestillinger:

SPI (2016) - a simple portrait of intimacy

Ånd (2015) - en poetisk krops-cabaret

Busy Bodies (2013) - et spacy show om at blive set eller ikke at blive set

still going WRONG (2012) – en hyldest til det mislykkede

Fjer og stilletter (2011) – en solo om kvindekroppen og Helle Bachs periode som danser på Folies Bergere

Snip Snap Snude (2010) – en poetisk og sanselig dans med døden