Urpremiere!

En tragikomisk forestilling om at fejle.

I frygten for at falde igennem og blive gennemskuet af omverdenen, stikker DON GNU en uskyldig og naiv finger i jorden, for at grave sig dybt ned i den store fiasko.

Med inspiration fra 1920’ernes ikoniske stumfilm og en tid med store økonomiske og sociale omvæltninger, skaber DON GNU en intim, underholdende og stærk forestilling, hvor dans, video og musik spiller sammen. På scenen står koreograferne Jannik Elkær og Kristoffer Louis Andrup Pedersen i en vovet leg, der udfordrer forholdet mellem virkelighed og fiktion, drømme og tragedier, venner og fjender.

A SNOWBALL’S CHANCE IN HELL er en visuel, actionfyldt fortids-dans - og en rørende fortælling om at være en del af noget, uden egentligt at være det.

Forestillingen er støttet af Statens Kunstfond.

Co-produceret af Bora Bora.

Læs:
Interview i Århus Stiftstidende (Danish)
Interview på Jutland Station (Engelsk)

OBS! Forestilling hed tidligere "En Kinamands Chance" og er angivet med denne titel i det trykte program.

 

Anmeldelser

"Det er ikke bare kaffekanden som sprutter, men hele forestillingen som bobler af fryd og glæde. (...) Det kan varmt anbefales at opleve hvordan alle disse løjer begået af Don Gnu (som i øvrig er huskunstnere på Bora Bora) hænger sirligt sammen, og til hvilken skøn musik og sang af Alice Carreri det hele bliver til."
- Århus Stiftstidende, 5 stjerner (læs hele anmeldelsen)

"En lille, men mesterlig teaterperle – herligt underholdende! Og Don Gnu beviser med deres fysiske udfoldelser, at vi stadig har brug for ærlige og nysgerrige klovne, som vi kan spejle os selv i, og le af vores fejl og fiaskoer."
- Kulturtid, 6 stjerner (læs hele anmeldelsen)

"A refreshing, comic take on contemporary dance and visual theatre; a delightful performance to tease out the laughs in us all."
- Jutland Station (læs hele anmeldelsen)

"Nok fjoller de to dansere rundt på scenen, men det sker med en præcision og ynde, som er en sand fornøjelse at se på. (...) En munter forestilling, der formår at løfte det klassiske fra stumfilmen, mens de stadigvæk overrasker os."
- Bloggen 5stjerner (læs hele anmeldelsen)

"Drengerøvsattitude med et kækt og veloplagt glimt i øjnene - og eminent dans på et meget højt niveau, der på en eller anden magisk vis kommer til at se legende let ud. (...) Formen er en skøn blanding af film, klovneagtige og stumfilmsinspirerede sekvenser samt pragtfuld og kraftfuld dans. (...) ... hold øje med det særegne kompagni."
- KOP Kultur, 4 stjerner (læs på KOP Kulturs Facebookside)

 

Om Don Gnu - Physical Theatre and Film

Don Gnu - Physical Theatre and Film er et kunstnerisk samarbejde, der fokuserer på dans og fysisk teater. Udtrykket er underholdende, direkte, udtryksfuldt og meget fysisk. Den kunstneriske duo består af koreograferne Jannik Elkær og Kristoffer Louis Andrup Pedersen.

Kompagniet har tidligere lavet forestillingerne "As A Start" samt trilogien "Mænd i sandaler", "Kvinde kend dit skab" og "M.I.S. - natten lang". "Kvinde kend dit skab" blev nomineret til en Reumert-pris og modtog Aarhus' publikumspris for scenekunst. Derudover har Don Gnu også skabt "N.A.R.G. - North Arena Rumble Game", der blev udvalgt til at være blandt AerowavesTwenty - tyve nye europæiske forestillinger fra lovende unge kompagnier udvalgt af over 50 danseteatre fra hele Europa. Flere af kompagniets forestillinger har turneret i Danmark, Europa og resten af verden.

Kompagniets navn, Don Gnu, er bygget op omkring paradokset; at være én og flere på samme tid. Don som individ og Gnu som flokdyr, beskriver forholdet og dynamikken i samarbejdet mellem individ og gruppe. At vi står til ansvar som individ, men kun forstår og lever i relation til andre. Forestillingerne har en naiv og direkte tilgang, som underbygges af en tilbagevendende refleksion og dyb menneskelig indleven.

Don Gnu er huskunstnere hos Bora Bora.

www.dongnu.dk