UPDATE: Se Bora Boras videointerview med Stephanie Lake

"DUAL" af den australske koreograf Stephanie Lake er et menneskeligt puslespil omsat til dans. To solodanse - umiddelbart uden relation - opføres efter hinanden. Men i tredje act falder de to på plads i en kompleks duet. "DUAL" stiller spørgsmål om individualitet - om hvad vi ofrer og hvad vi vinder, når  to personer forenes. Elastiske, pulserende og industrielle technorytmer møder østlig koreografi og ender i et kaotisk ritual mellem mand og kvinde.

"DUAL" modtog i 2013 en Helpmann Award for bedste mandlige danser  (Alisdair Macindoe). Stephanie Lake blev desuden nomineret til en Helpmann Award og Green Room Award for bedste koreografi samme år.  Forestillingen er produceret af Dance Massive i Melbourne.

"DUAL" er en del af Bora Boras og Aarhus Festuges australske dobbeltprogram, der også inkluderer forestillingen "Untrained".

Anmeldelser

"Et mindeværdigt og følsomt værk. På én gang både fremmed og velkendt - og fremragende udført."
- Keith Gallasch, Real Time (læs hele anmeldelsen)

"Det er svært at forestille sig et mere stemningsfuld, kraftfuld, kompliceret og uendeligt fascinerende resultat. "
- Arts Hub (læs hele anmeldelsen)

Om Stephanie Lake

Stephanie Lake er en prisvindende koreograf og danser baseret i Melbourne, Australien. Hun er pt. residerende instruktør hos Lucy Guerin Inc og de australske kritikere har valgt hende til "Most Outstanding Choreographer og "Best Female Dancer".

Hun har bl.a. optrådt med Chunky Move, Lucy Guerin og BalletLab rundt omkring i verden. Hendes koreografier tæller bl.a. også "A Small Prometheus", "AORTA" og "Mix Tape". Sidstnævnte modtog hun en Green Room Award for. Hendes forestillinger har været præsenteret mange steder i Asien og Europa.
Hun arbejder ofte sammen med visuelle kunstnere, filmskabere og musikere, og har også præsenteret kæmpe offentlige performances med over 1000 deltagere.

Stephanie Lakes hjemmeside

Forestillingen på Aarhus Festuges hjemmeside