Hvordan reagerer en krop, når den er tvunget til eller forhindres i at bevæge sig?

I "Displacement" undersøger Mithkal Alzghair den "syriske krop " gennem krig, migration og revolution.

Med tre dansere er værket defineret af modstridende følelser; håb om at undslippe versus uvishedens uro i at vide, at det er umuligt at vende tilbage. Alzghair undersøger sit hjemlands folklore og hvordan det er blevet formet af dets politiske virkelighed. Ved at trække på traditionelle syriske folkedanse fremhæver han paradokset af en dybt rodfæstet kultur, der er tvunget til at migrere. Et markant refleksion over oplevelsen af at flygte og usikkerheden af et liv i eksil.

Biografi

Mithkal Alzghair

Mithkal er en syrisk-født koreograf og danser. Han har studeret I både Østen (Højere Institut for Dramatisk Art i Damaskus, Syrien) og Vesten (master i koreografiske studier "ex.e.r.ce" på National Choreographic Centre of Montpellier, Frankrig).

Han har danset under flere koreografer og han har for nylig samarbejdet med det italienske kompagni In-Occula, I det europæiske projekt CRACK.

Han skabte Displacement i marts 2016; en solo og en trio, i hvilke han stiller spørgsmål om sin identitet og arv i eksil. Forestillingen vandt 1. præmie i den internationale konkurrence "Danse élargie«, arrangeret af Théâtre de la Ville i Paris og Museum of Dance / CCN Rennes et de Bretagne.