Detour er en urban dansefestival med b-boying, house og hip hop poesi - dedikeret til at fremme og højne kvaliteten af den urbane dans og dens store koreografiske potentiale i Danmark.

De seneste tre år har festivalen været en stor publikumssucces i København, hvor den har udfordret både publikum og det danske dansemiljø i deres opfattelse af urban dans og koreografi. Nu kommer festivalen for første gang til Aarhus.

Detour-festivalen er en fejring af hele det urbane dansemiljø og er dedikeret til at sætte endnu mere skub i mødet mellem urban dans og nye publikummer – på tværs af kulturer.

Festivalen er for alle aldre, så kom og vær med, når årets mest omfattende urbane dansefestival går løs! Bliv revet med af den gode stemning, når en række af de førende dansere inden for urban dance indtager scenen. Der er plads til både at klappe, heppe, blive betaget og rejse sig fra stolesæderne, når danserne fortolker den klassiske hiphop på helt nye måder, der når langt ud over scenekanten.

Festivalen indeholder korte indslag fra en blanding af de mest anerkendte nationale og internationale koreografer inden for det urbane dansemiljø.

På programmet er:
Tentical Tribe (CAN)
CJM's (FRA)
Rico Coker (DK)
Sara Jordan (DK)
Anna Eileen & Marie Paldrup (DK)