DEATH – alle dør undtagen dig. To koreografier om det uundgåelige.

I dobbeltforestillingen DEATH har Fanclub inviteret de to internationalt anerkendte koreografer Kim Hiorthøy og Itamar Serussi Sahar til at udforske det ufattelige. Døden som en uudtømmelig kilde til inspiration, spørgsmål og fornemmelser.

Ved at forene de to koreografers vidt forskellige tilgange til dansen, ønsker Fanclub at undersøge og berige opfattelsen af hvad dansekunsten kan og er i dag. Fra et fælles afsæt, der vedrører os alle, præsenteres publikum for to forskellige udtryk inden for kunstformen.

Fanclub er et danserkollektiv baseret i København med ambitioner om at udfordre de traditionelle arbejdsmetoders formater, og at skabe kunst, der gør indtryk og tager et standpunkt. Essensen og styrken i Fanclubs arbejde er de kunstneriske udfordringer og den unikke synergi, der opstår i deres kollaborationer.

Forestillingen er støttet af Statens Kunstråds Scenekunstudvalg, Nordisk Kulturfond, Københavns Kommunes Scenekunstudvalg og Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond.

Forestillingen er en co-production med Dansstationen.

Hi Scores af Kim Hiorthøy, 40 min.
Pause 20 min.
KLARA af Itamar Serussi, 35 min.

Politiken (4 stjerner): Sprællevende koreografi danses helt uden dødsangst
"Den unge danske koreografi lever og har det godt viser det kvindelige dansekollektiv Fanclub. (...) 'Death'. Med den titel er der ligesom lagt i kakkelovnen. Men de fire kvinder i dansekollektivet Fanclub holder sig ikke tilbage fra at tale om det helt store, selv om de kun er godt og vel midt i 30'erne. Med den mest øretæveindbydende uhøjtidelighed og legesyge lyst til at eksperimentere, vi længe har set på en dansk dansescene, kaster de sig ud i et koreografisk raid ind på dødens område."

 

OBS!

Publikumsamtale med Fanclub modereret af Ida-Elisabeth Larsen den 21. maj efter forestillingen. Mere information.