OBS! Vær opmærksom ved billetkøb, at salen deles i to af et tæppe i midten ned igennem salen (både scene og publikumspladser). Dvs. ulige sædenumre på den ene side og lige sædenumre på den anden side. Publikum skifter side i pausen og får derved set begge dele.

DER ER AFTER TALK MED PHILIPPE SAIRE EFTER FORESTILLINGEN D. 19. SEPTEMBER!

"CUT" er en danseforestilling, der benytter sig af en bestemt sceneopbygning og publikums placering. Philippe Saire deler bogstaveligt talt publikum og scenen i to og etablerer et meget usædvanligt forhold mellem publikum og forestillingen. Publikum er præsenteret for to forskellige sider af samme historie. De ser forestillingen fra den ene side af tilskuerpladsen og skifter så side i pausen og ser forestillingen igen. Publikum får her et nyt perspektiv og samler selv de forskellige elementer i forestillingen som et puslespil.

Fortællingen er baseret på det øjeblik, hvor Philippe Saires familie flygtede Algeriet på det tidspunkt, hvor landet blev befriet. Philippe var fem år. Efter en ustabil periode og en hastig afgang plejede hans forældre minderne om et himmelsk paradis, hvor livet var blidt og sociale forbindelser var stærke, og hvorfra de blev forvist.

Koreografen bygger på sine minder om denne hændelse til at skabe en fiktion, der tydeligt trækker sig væk fra faktisk genfortælling. Begreber som afsked, rodløshed, Eldorado og det tabte paradis er dog kernen i forestillingen.

Derfor er en af ​​siderne af den delte scene kendetegnet ved et forsøg på at opretholde relationer og samfundet, mens den anden side behandles som et latent sted, en forestående afgang og ustabilitet. De to områder af scenen udspiller en spændende fortælling baseret på delvise og modstridende informationer.
Koreografen kan lide at eksperimentere med forskellige rammer, som han har gjort regelmæssigt i sin Dispositifs-serie (Black Out, NEONS, Vacuum) - en række korte stykker inspireret af billedkunst.

Med "CUT" har han skabt et koreograferet værk, hvor den brugen af rummet når sit fulde potentiale, der omfatter både scenen og publikum.
Mere end et simpelt danseshow spiller "CUT" med vores opfattelse og fantasi og inviterer publikum til et eksperiment i opbygningen af vores ​​tanker.

Varighed: 110 minutter inkl. 20 minutters pause.