”Champions” præsenteres i et dobbeltprogram sammen med ”Mass Effect”. Billetten gælder til begge forestillinger.

URPREMIERE

Hvad gør os alle til mestre? Hvad kæmper vi med i vores personlige liv? Stopper vi nogensinde med at skulle håndtere vores sårbarheder?

"Champions" er en performance-installation iscenesat som en hjemlig arena, hvor de fine linjer mellem intimitet og brydning udviskes. Genstande kommer til live og atmosfærer skifter, når performeren konfronteres med eksistentielle udfordringer. Temaerne homoseksualitet, familie og hjem udfordres i denne dybt personlige og bevægende performanceinstallation.

I løbet af det seneste år er Andreas Constantinou påbegyndt en personlig rejse med indsamling af optagelser fra terapisessioner og interviews med sin familie. Disse optagelser er katalysatoren for fremstilling af "Champions". I dette selvbiografiske arbejde udforsker Andreas Constantinou grænserne for nutidig historiefortælling gennem video, lyd, installation og performance.

"Champions" er en undersøgelse af psykologien bag menneskelig modstandsdygtighed og udholdenhed.

Dobbeltprogrammet består af to kontrastfyldte forestillinger, der udforsker de psykologiske og fysiske tilstande af udholdenhed og robusthed.

OBS! Dialogen i "Champions" er på engelsk.


AFTENENS PROGRAM:

Champions: 19:30
Pause: Ca. 20:10
Mass Effect: Ca. 20:30
Slut: Ca. 21:15

Anmeldelser

★★★★★★
"Med et mod af en anden verden nærmer han sig sin egen essens og samler alle brikkerne i et stort puslespil. Den rejse bliver billedliggjort i et fantastisk og meget personligt kunstværk. (...) Jeg er oppe at ringe med 6 stjerner for denne fantastiske performanceinstallation."
- Kulturnyt.net (læs hele anmeldelsen)

"En dagligstue bygget op på en bryderring. En radio, en gammel grammofon, et tv og en lænestol. En nøgen mand der sætter sig i stolen, trækker vejeret dyb og pludselig er hele bagvæggen en projektion af to mænd der brydes. Det lyder syret og det er det også. Men det er samtidig et enormt smukt og rørende rum at blive lukket ind i. (...) Enormt sanseligt og enormt fredfyldt på en og samme tid."
- En tur i kulturland (Læs hele anmeldelsen)

★★★★★★
"CHAMPIONS arbejder med et introspektivt ensomt syn på det psykologiske landskabs slåskampe – hvor publikum får lov til at komme med helt ind under den blottede hud."
- Ungt Teaterblod (læs hele anmeldelsen)

★★★★★★
"Med “Champions” har instruktør og performer Andreas Constantinou formået at lave en perfekt cocktail mellem performance art, teater og medie-drevet scenekunst. (...) Uden at han undervejs behøver at flytte sig fra sin stol, formår medierne og effekterne i rummet at skabe et narrativ og en dybde, som giver en følelse af, at man befinder sig helt inde under huden på det nøgne menneske på scenen. (...) En fuldkommen vidunderlig dobbeltforestilling fra Andreas Constantinou og HimHerandIt Productions, som jeg på det varmeste kan anbefale, hvis I nogensinde får chancen for at opleve det. Jeg var nødt til at se den to gange på samme uge, for jeg kunne ganske enkelt ikke lægge den fra mig, da først jeg havde oplevet det. Mesterværk."
- Kulturleben.dk (læs hele anmeldelsen)

"CHAMPIONS er bevidst helt anderledes [end MASS EFFECT]. (...) ...kredser om Constantinous egen homoseksualitet og om hans relation til forældrene. (...) Helheden emmer intenst af den manglende forståelse, Constantinou er stødt på, og hvor vanskelig det har været. Eller er?"
- Århus Stiftstidende (læs hele anmeldelsen)

★★★★
"Faktisk er det forfriskende at opleve en performance, der er holdt ganske kort og med en så stram fortælling, som det er tilfældet med CHAMPIONS. (...) CHAMPIONS er en velfungerende og rørende performanceinstallation om det behov for at blive accepteret, som vi alle i bund og grund bærer på. »I feel fucking alone,« lyder Constantinous stemme fra højtaleren. Og efter at have fulgt installationens mange klip mellem lydbidder med farens nærmest absurde udtalelser og videoprojektionerne med de to bryderes rejse, så kan der ikke være nogen tilbage i lokalet, der ikke forstår denne udtalelse."
- Iscene.dk (læs hele anmeldelsen)

Kunster - Psykolog scenekantssamtale efter forestillingerne torsdag den 6. februar kl. 21:30

OBS! Har du billetter til forestillingerne en af de andre dage, er du også velkommen til samtalen efter forestillingen denne aften. Disse pladser fordeles efter først-til-mølle-princippet. Pladserne kan ikke reserveres på forhånd. Mød blot op i døren.

Deltag i en helt særlig kunstner-Psykolog samtale efter forestillingerne "CHAMPIONS" og "MASS EFFECT" torsdag den 6. februar.

I løbet af det sidste år har koreograf, performancekunstner og iscenesætter for Himherandit Production Andreas Constantinou arbejdet sammen med psykolog Kristine Graugaard under skabelsen af forestillingen "CHAMPIONS". Forløbet af hans terapisessioner hos Kristine Graugaard har været den vigtigste katalysator for udfoldningen af forestillingens tematikker og indhold i performanceinstallationen samtidig med den kreative proces i studiet.

Tematikker opstået undervejs i studiet og terapisessioner er blevet udforsket med Kristine Graugaard, der har spillet en stor rolle som en alternativ dramaturgisk partner i fremstillingen af "CHAMPIONS" uden nogensinde at have set den.

Denne dynamiske og tværfaglige metode har været den vigtigste motor i dannelsen af, hvad "CHAMPIONS" er i dag.

Psykologen slutter sig til kunstneren på scenen, efter at hun har set værket for første gang. Sammen vil de dykke ned i forestillingens temaer i en åben og ærlig samtale om arbejdet overværet af publikum.

Enhver, af professionelle eller personlige grunde, bør ikke gå glip af denne sjældne mulighed for at høre to fagfolk fra forskellige felter fordybe sig i en kunstners skabelsesproces gennem terapiprocessen.

Samtalen foregår på engelsk.

Om Himherandit Productions

Himherandit Productions er et prisvindende performancekompagni, der har skabt banebrydende forestillinger siden 2003 af kunstnerisk leder Andreas Constantinou.

Himherandit Productions' ambitioner, vision og motivation er at skabe performance-projekter, der skubber, provokerer og engagerer publikum. De tror på en kunstnerisk frihed, som ikke er kompromitteret som "populærkultur", men i stedet søger de at adressere vigtige temaer så som køn, seksualitet og identitet, og vise publikum at kunst kan være et værktøj til at reflektere, åbne op for dialog og stille spørgsmål til verden, mens de stadig har det sjovt.

Himherandit Productions udvikler meningsfulde forestillinger, der vises lokalt, nationalt og internationalt, for og med de marginaliserede, ignorerede, mangfoldige og queer, og åbne op for forståelse og respekt for hinandens forskelligheder.

Himherandit Productions tilbyder forestillinger, workshops, udviklingsprogrammer, laboratorier og kunstnersamtaler for at fremme social forandring gennem kunst. De bestræber sig på at røre ved menneskers liv gennem projekter.

Himherandit Productions er baseret i Aarhus som et inhouse kompagni på Bora Bora - dans og visuelt teater og har turneret over hele Europa til festivaler og spillesteder f.eks. Mercat de la Flors og Théâtre National de Chaillot.

Himherandit Productions blev Reumert nomineret for Bedste Performance i 2017 for WoMAN & WOMAN og i 2018 for GARDEN, og blev tildelt Applaus Prisen fra Performing Arts Platform til for The GENDERhouse Festival i 2018. Himherandit Productions blev udvalgt som en af de 20 mest spændende nye dansekompagnier i Europa med udvælgelse af deres forestillinger The WOMANhouse og WOMAN på Aerowaves16 og Aerowaves17. Andreas Constantinou blev tildelt et særlegat af Statens Kunstfond for forestillingerne ReDoing GENDER og The WOMANhouse.

Andreas Constantinou er koreograf, sanger og sangskriver, performance- og billedkunstner, grundlægger og kunstnerisk leder af Himherandit Productions. Han er uddannet ved Laban, det førende konservatorium for moderne dans, og har arbejdet med nogle af de mest progressive kunstnere og kompagnier fx Kitt Johnsons 'X-ACT, PunchDrunkTheatricalExperiences, Athina Vahla, CandoCo Dance Company og Uniform.

Website: www.himherandit.com