"Bolero" handler om vedholdenhed. Duetten udforsker grænsen mellem lethed og tyngde og den fine grænse mellem glæde og udmattelse. Når noget gentages for meget, ender selv de bedste ting - Ravels Boléro, kærlighed og dans – ofte med at gå i stykker, gør de ikke?

Biografi

Jesús Rubio Gamo er uafhængig danser og koreograf med base i Madrid.

Efter at have studeret ballet og moderne dans og taget eksamen på Royal School of Dramatic Art, blev Jesús belønnet med et MAE-AECI tilskud til at studere dans i udlandet. Han afsluttede en MA i koreografi i London Contemporary Dance School og en MA i Performative Studies på Museo Nacional de Arte Reina Sofía i Madrid.

Hans arbejde er blevet præsenteret på nationale og internationale festivaler såsom Escena Contemporánea (Madrid), GREC (Barcelona), Touch Wood (London), Brighton International Festival, OperaEstate (Bassano dell Grappa), fael (Lima) samt på museer og i udendørs og ikke-konventionelle rum.

I London blev han bestilt til at koreografere for danse- og teatergrupper EDGE, Zebfontaine og Roehampton University Touring Company. Han har været artist in residence i institutioner som La Casa Encendida (Madrid), The Place (London), La Caldera (Barcelona), Auditorio de Tenerife og Wales Lab (National Theatre of Wales).

Jesús er ved at udvikle KIDNAPPING EUROPE, et internationalt kunstnerisk projekt, der søger efter en emotionel og kollektiv europæisk hukommelse. Hans sidste to stykker er BOLERO, en kort dans udvalgt til Aerowaves 2017 og "Now That We Are Not Too Old Yet", en solo, der blev uropført i Festival Danza_MOS Conde Duque, Madrid, i oktober 2016.