Forestillingen præsenteres på Bora Bora i et nycirkus-dobbeltprogram sammen med forestillingen "Materia". Billetten gælder til begge forestillinger (2 forestillinger på 1 aften til 1 billets pris).

"As heavy as it goes" er en komposition af organisering og disorganisering, at bære og slippe og give opmærksom til legesygen og skubbe til de fysiske grænser. I "As heavy as it goes" udforsker Circus Katoen forskellige aspekter af fysisk arbejde. Med vægten af 18 tunge sække som udgangspunkt forsøger de at redefinere deres metier som nycirkus-kunstnere.

Vægt har altid været et centralt element i Circus Kateons praksis, især arbejdet med ligevægten af deres to kroppe. Med denne performance vil de groteskt uddybe dette element ved at bruge sækkene som en udfordring.

"As heavy as it goes" havde sin premiere på Festival PerlX 2017. Med dette show blev Circus Katoen prismodtagere af CircusNext 2015/2016, som er en europæisk platform for unge talenter.

Forestillingen er i Danmark som del af Copenhagen Circus Arts Festival - CCAF, som præsenteres af en af dansk dans' mest banebrydende koreografer og performere Kitt Johnson X-Act.